Bye siss.

Jennie har en poäng. I det hon skrev nedanför. Varför ska jag vara ful och ha ont själv när vi kan vara det båda två? ;p Det känns lustigt, att vi inte längre är i samma hus. Ändå sa vi inte hejdå med en bamsingkram och tårar för att vi inte skulle ses på ett tag. Utan det var hejdå, kram, älskar diiiiiig med barnslig röst och så bang. Dörren som smälldes igen. Det var inge märkvärdigt med andra ord. Som om hon skulle iväg en sväng bara.

Vi har nog aldrig tagit så hårt på att säga hejdå. Inte ens när hon åkte iväg till grekland och lämnade mig ensam kvar här i kalla Sverige grät vi. (eller gjorde vi?) För det känns helt enkelt inte som om vi lämnar varandra. Däremot blir det där hej:et när vi ses efter att ha varit ifrån varandra en längre tid lite mer glädjande en den där väckningen på morgonen Jennie är känd för. Vi kramas lite längre och ler lite större, det där busiga leendet till varandra som säger hur mycket vi ska gå våra gemensamma vänner på nerverna denna gång! Det är härligt.

Nu vet vi inte hur lång tid det tar tills vi ses igen. Men vi hörs nog imorgon ska ni se. På tolvslaget ungefär , genom telefonlurarna kommer vi gasta och skrika till varandra på värdelös engelska "happyyyy njuuuu jeääär siiiiisss" *hink* och skylla på att den andre av oss är mest salongsberusad.

Det, mina vänner, är också precis vad en tvilling är till för. Att man aldrig är ensam.

/Jessica.


schysst tvilling

ja, vad är en tvilling till för?
man skulle kunna tro att det är för att alltid ha någon att leka med, kramas med, tycka synd om, skratta med, gråta med, slåss med, busa med, jävlas med och älska!
Men nej.

En tvilling är till för att man själv inte ska vara ensam om allt jävulskap som händer en.
TIll exempel. När jag kom till hallsta var jag fullt frisk, ofinnig och så. Perfekt alltså.
Nu efter att tvilling varit här så sitter man i skiten. Hon åkte hem och lämnade mig ensam, fast inte utan att ha smittat mig med hennes förkylning, gett mig smärta vid samma ställe hon själv fick vid ögat, en finne på samma plats på kinden och nu har jag inte ens hennes plattång att fixa håret med.

Det, kära läsare, är precis vad en tvilling är till för.

//Jennie

trötta twins

Jag tror att vi har fördelat alla pengar rätt nu, ja ni vet. Med julklapparna som vi köpt gemensamt. Det var ett evigt räknade tidigare idag. Ingen av oss är något mattegeni så det tog ett tag innan vi kom överens om, efter att ha räknat om o om igen, en lämplig summa som jag var skyldig henne. doh. 
Dom sista pengarna jag skulle ge henne gick till en korv.  till henne, alltså. Imorgon är det sista dagen vi är tillsammans - för jag åker på lördag. Tiden har gått fort och vi har haft fullt upp hela tiden. Så det ska va, men man blir trött. Vi sitter och gäspar i soffan nu, ikväll igen.

Sängdags.

en för alla, alla för en

Igår var vi ut och slog klackarna i taket.
Jessica var envis och tog på sig sina pumps som hon vet att hon får ont i fötterna av i slutet på kvällen.
Jag försökte avråda henne, men vi är envisa tvillingar och har vi bestämt oss så har vi. Jessica hade det.

Så på vägen hem från centrum i hallsta börjar hon gnälla och går i snigeltakt. En promenad som egentligen tar 10 minuter fördubblades till 20. Jag själv blev otålig och irriterad för att hon gick så sakta och gnällde över sina fötter trots att jag hade sagt åt henne att ta andra skor. Halv vägs hem blev jag så less på henne att jag bad henne slänga av sig skorna och ta på sig mina istället så tog jag hennes. Jag som aldrig har pumps gick fortfarande fortare än vad hon gjorde i mina bekväma skor på grund av att hon inte kunde sluta skratta åt mig och mina svordomar när jag staplade fram ursinnig i ett par för höga pumps.

Men vad gör man inte för sin syster... 
Jag skulle göra vad som helst för henne, men att ta på mig hennes pumps, det gör jag inte igen.

Min belöning? Hon väckte mig inte imorse. Klart värt.


//Jennie 

Lite roligt

Vi brukar oftast påstå att vi inte alls är lika när folk säger att vi är det. Bara för att - vi var mer lika förr, när vi var små knattar som sprang runt med hjälmar inomhus. Men det har hänt ett flertal gånger under dom här dagarna tillsammans som vi har blivit motbevisade av oss sjävla genom att svara någon med exakt samma ord - i kör. Vissa gånger är roligare än andra gånger, men jämt när det händer är vi oftast precis brevid varandra varpå vi vänder oss ansikte mot ansikte och ger den andra en ondskefull blick samtidigt som vi ber den andra att sluta härmas.

Det här var en sån rolig gång:
fredagens fest.
Kille vill påstå att vi är lika, vi säger nej och försöker hitta på vad som skiljer oss åt.
kiwi kommer och avbryter.
kiwi - ska ni med till Lennart?
tvillingarna i kör - Vem fan är Lennart??!

Det var inte "vem Lennart," eller "vem är Lennart", eller "varför" eller "nej jag vill vara kvar". Utan det var helt och hållet "Vem fan är Lennart!?" med betoning på fan  rån båda två, precis samtidigt. Precis lika förvirrade.

/Jessica.


kaoset är över

barnen tog emot sina julklappar av tomten, slet upp banden och slängde pappret på golvet. Hundarna försökte nalla lite av julmaten, vinglasen tömdes och fylldes på igen, Jessica fick mandelgåvan och jag själv sprang runt med kameran i högsta hugg.

191 bilder.
Inte visste jag att våran familj fastnade på så många bilder :P

Men vi är nöjda med våra klappar i alla fall, mycket fint och behövligt hamnade hos oss. :)
Dessutom blev mamma jätte super duper glad för våran julklapp.

Precis såhär glad blev honDå blev vi också glada :D

Stress hos tvillingarna

Ja, ja, ja! Vi har firat minijul hos pappsen nyligen! Fick massa bra och massa gott. Nu ska vi vidare mot storesyster efter att ha slagit in lite julklappar. Jag gjorde en insats och slog in två stycken , sen fick mamma och jennie jobba lite och jag satte mig här. Enda lugna stunden på hela dagen och ändå är man stressad, för att hinna med.

Ja, just det. Jag blev besviken på jennie imorse som inte hoppade på mig som hon brukar göra varje morgon för att väcka mig. jag kände mig bortglömd .

Ikväll ska vi klä granen också! Kanske dyker upp lite kort från de senaste dagarna under kvällen när de blivit lite lugnare här hemma. Om det nu blir det.
Äppelskivor nästa!

/Jessica.

Klockrena citat.

Hört någonstans i en studentlägenhet i västerås.

kille - Okej, om du inte får nämna ditt jobb eller ditt vackra utseende, vem är du då?
tvilling - ...... eh...... eh..... öh..ehh. Då är det kört.

hört i köket i ett stort hus någonstans i hallsta.

Jennie  utropar högt- mmmm vad gott det är med apelsinjuice när man är bakis!
tystnad, mamma ställer in äppeljuicen som jennie nyss druckit.
Jessica -  eh, vet du vad du sa? *garv*
Mamma - Apelsinjuice!
Jennie - Apelsinjuice?! Va. *asgarv* Det har jag inte druckit sen jag var 13!
Alla garvar.

Jennie har nämligen inte så trevliga erfarenheter med apelsinjuice.

Och Jennie kanske inte minns, men vi rök allt ihop inatt och började tjaffsa , om telefonräkningar! haha.

/Jessica.

tvillingar på fest

det var ett tag sedan som vi var på en fest tillsammans. Min tvilling och jag. Anledningen är enkel; vi brukar inte riktigt hålla samma nivå hela kvällen. Men igår gjorde vi det.
Vi var söta, charmiga, roliga (eller folk skrattade åt oss istället för med oss, men det bjuder vi på) och jag kan nog säga att vi var lite av kvällens höjdpunkt. Ja, lite så var det.

Vi själva hade roligt också, sen var jag såklart söt och tog hand om Jessica när hon fick stryk av böcker. (hon är lite klen ja) :P Men hon mår bra och inga böcker skadades under attacken.

Idag ska vi ge oss ut på stan och köpa julklappar. Även det kan bli en upplevelse. Vi får se hur länge vi kan hålla sams. Det brukar spricka efter några timmar tillsammans... så nu är det väl rekord :P

/Jennie.

Precis så här dryga

Det kanske kan vara intressant att folk, som inte själva fått känna på det, får se hur dryga vi egentligen kan vara. Vilket vi tycker är hysteriskt kul att vara mot folk som på något sätt pratar om eller säger emot oss.
Här är ändå bara ett milt exempel. Vad som alltid stämmer är att vi inte ger oss utan en fight, aldrig. Och självklart är det också alltid vi som börjar, jajemen. Det var det här vi skrattade åt, jag och tvilling, för att hon fattade poängen med mina kommentarer på en gång. Det är det som innebär - delad humor.

Allting började med att en tjej valde att slänga ut en avslöjande kommentar om oss i någon annans blogg. Hon skrev helt enkelt "Det var ju planerat!" och jag var tvungen att själv kontakta henne och ge henne beröm som kom på oss:

Postat av: tvillingarna johansson

haha, såg att du kommenterat inlägget hos egoina när jag och syrran kommenterade samtidigt i hennes inlägg och du skrev att det var planerat. haha, klockrent. Självklart satt vi och planerade det här även fast vi var i varsin stad (Linköping och Sundsvall) och den ena var på jobbet och den andra påväg till skolan. Så sitter vi varje dag, genom telefonen som enda hjälpmedel, med muspekaren på "skicka kommentar-knappen" och säger: nnnn....NU! Och så skriver vi in sifferkoden precis lika snabbt (det har vi ju räknat ut hur lång tid det får ta) och klickar preciiis samtidigt igen. Allt genom telefonen, såklart. Vi är skickliga vet du. ;)

2007-dec-19 @ 09:37 

(Jag fick ett svar, ja. Snabbt. Och diskussionen var därmed påbörjad. Ingen återvändo) 

Postat av: jessica

du. kyl. jag var inte ens seriös. HAHA

2007-dec-19 @ 12:24

(hon ber mig redan här att kyla ner (antar jag?) när jag aldrig har använt så många ha-ha i en kommentar förut. Verkade jag arg? eller skulle jag bara kyla ner skämtet? Jag fattade inte) 

Postat av: Tvillingarna johansson

Kyl? :P Ja, det blev ju ännu lite roligare nu när du trodde att jag var seriös? Det var jag såklart inte. Om du skämtar om oss, har jag all rätt att skämta tillbaka? Jag trodde en skämtare kunde ta skämt också. Men jag ber såklart om ursäkt om du tog det på fel sätt.

2007-dec-19 @ 16:21

Postat av: jessica

jag fatta att du inte var seriös. skämtare? jag är allt annat än en skämtare. sluta vara så överdrivet seriös istället. drygt.

2007-dec-19 @ 17:27

(Varför bad hon mig att kyla ner om hon fattade att jag inte var seriös? Men ändå säger hon fortfarande att jag är överdrivet seriös? Och påstår hon nu att hon inte är en skämtare, även fast hon själv sa att hon inte var seriös med ett stort "HAHA" i första kommentaren. Jag var tvungen att gräva vidare)

Postat av: Tvillingarna johansson

ehh va. you lost me. Du hängde med i att jag skämtade men jag ska sluta vara seriös, fast jag inte va det? Och du var ingen skämtare, så alltså var du seriös? Okej, vad skönt. Då har vi rett ut det. Ber om ursäkt för missförståndet.

2007-dec-19 @ 17:57

Postat av: jessica

såatt om man inte är seriös då blir man automatiskt en skämtare? om du öppnar dina sinnen finns det mycket mer man kan vara. ironisk är ett exempel. god jul stumpan!

2007-dec-19 @ 21:27

(Ja, drar man alltså inte ett skämt om man är ironisk?! Det trodde jag. En person som drar ett skämt - skämtar väl ? Och en person som skämatar = en skämtare? Det här blev bara luddigare och luddigare och jag var tvungen att få det förtydligat. Vi tvillingar är ju inte så snabba med hjärnan) 

Postat av: tvillingarna johansson

Och vad är då ironi för dig? Har det inget med skämt att göra? Om man inte är seriös - är man oseriös. Eller? Och du var alltså inte seriös i vadå - ditt ironiska uttal? Som inte ska klassas som ett skämt eftersom att du inte är en skämtare som aldrig skämtar?
Okej. hm. Skämt, ironi, skadeglädje, oseriös. Kärt ämne har många namn. Enligt mig går allt det där hand i hand, men okej. Enligt vissa skiljer sig humorn en hel del, kanske. God jul till dig med, såklart! Men jag är inte din stumpa.

2007-dec-20 @ 09:19

Postat av: jessica

förlåt men jag orkade inte läsa din kommentar. jag föreslår att du lägger din tid på mer värdefulla saker än att sitta och knåpa ihpå sex kilometer långa kommentarer. och jag sa inte att du var MIN stumpa, för det är du verkligen inte. men en stumpa är du. det fattar man ju

2007-dec-20 @ 12:18 

Postat av: jessica
tilläggas BÖR att jag läste SLUTET på din kommentar.2007-dec-20 @ 12:19

(haha - hon läste min kommentar men hade inget fiffigt svar att komma med, så hon beslutade att bara försvara sig angående det där med stumpan. Jag beslutar att vara dubbelt så dryg i nästa inlägg då hon märkvärt vill försöka fly ifrån denna diskussion)

Postat av: tvillingarna johansson

Va den verkligen 6km lång? Hur räknar du då? skönt att vi kommer överens om att jag inte är din stumpa. Och ja, du har rätt. Jag kan nog vara en stumpa. Min pojkvän säger ibland att jag är hans lilla stumpa. Det är rätt gulligt. Så, jag tar det som en komplimang att du tycker jag är en stumpa rent allmänt sådär. Även fast ordet bara låter fulare och fulare ju mer jag tänker på det. haha. Men det är klart, definationen är ju även här väldigt olika hos olika personer. Du behöver inte be om ursäkt för att du inte orkar läsa mina kommentarer längre. Jag klandrar dig inte. Men jag gillar att lägga ner tid på roliga diskussioner. Så det är lugnt, jag skriver mer än gärna till dig ännu en gång.

2007-dec-20 @ 13:28

Postat av: jessica

jaha du är en diskus. im not. inte justnu. för jag kokar kola :)

2007-dec-20 @ 17:52

Hon erkänner att hon inte kan komma med några fler svar och ger upp och jag hade kunnat fortsätta i överflöd men där valde jag att avsluta diskussionen med omedelbar verkan. Man stör inte någon som kokar kola, aldrig.

Tack för en god match Jessica,
(visst var de lite kul att vi båda heter Jessica?) det borde vi göra om någon gång. (Är ni nyfikna på hennes bloggadress och kanske ge henne lite cred som stod ut så pass lång tid som hon faktiskt ändå gjorde, utan att brusa upp eller ge tecken på svordomar och galna utbrott, så finns den i ett flertal kommentarsfält här på bloggen) Starkt jobbat.

Hon och jag!

TIlläggas BÖR ju (med angående om inlägget nedan) är att det faktiskt var jag (Jennie) som ringde till min älskade syster (Jessica) för att hon inte hade tid att prata på msn!
Så lite söt är jag väl allt ändå! På riktigt alltså.

Men resten håller jag med om, fullt ut. Vi gör aldrig något halvfärdigt. Ska det va, ja då tamefan ska det va.
Julhelgen, råkar vara just en sådan sak! And we loving it!
Våra vänner? Ja, antingen älskar dom oss, eller så hatar dom oss.

//Jennie

Garv i telefonluren

Siss ringde mig igår kväll. När jag hade en paus från allt packandes och satt vid datorn en stund.
"Varför är du inte på msn för?!?!" Var det första hennes ironiskt arga röst sa. När jag skyllde på Kael, att han var här, tyckte hon att jag var elak som inte ägnade tid och pratade med henne på msn för det. Visst är hon söt va.
Hur som helst så fylldes samtalet med massa skratt när vår gemensamma humor kommer fram. Sånt som bara vi tycker är roligt. Och vi skrattade i evigheter, åt vår blogg, såklart! Haha. Vi satt och spanade runt på samma sidor och garvade åt samma saker genom telefonen tills jennie då säger plötsligt: "nej, nu har jag inte tid att spendera mer pengar på dig, hejdå, puss"

Och så klick. Syskonkärlek. 

Imorgon ses vi, hon och jag.

Min resväska står här på jobbet med mig. Kollegan frågade om jag ska flytta. Nästan. sa jag. Jag ska ju övernatta hos kael här i linköping inatt, för att ta tåget direkt efter jobbet till kolbäck imorgon. För att senare på kvällen få festa loss med syrran igen! Vi intar hallsta, båda två. För vi ska ju fira jul! Vi ska vässa armbågarna och slåss med resten av alla sista minuten shopparna! Vi ska pynta julgranen tillsammans! Vi ska käka upp all choklad! Vi ska mysa med alla storesystrar och deras barn! Vi ska bli tvingade till att hjälpa vår stressade mor med all mat! Vi ska orkeslöst och tveksamt hjälpa till! Vi ska bli avundsjuka när alla små skitungar får fler julklappar än vi! Vi ska slåss om att sitta vid datorn! Vi ska slå klackarna i taket på juldagen! Vi ska gå alla våra vänner på nerverna, precis som gamla goda dagar! Vi, vi, vi!

Jag och Jennie ses imorgon. Vad härligt. Vad roligt.
Siss, tar du med en samsung laddare till mig är du snäll?

/Jessica.


Så att säga.

Kanske lika bra att erkänna så att inte folk får en missuppfattning av denna blogg:

Ta ingenting från vår mun personligt eller seriöst. Vi är inte här för att försöka visa upp någon hyperdyper superdunder-blogg som är bättre än andra, nej. Vi är här för att visa vår oseriösa sjuka och låga humor som endast uppkommer tillsammans och att vi, genom skratt eller bråk - alltid har jävligt kul. För att vi är tvillingar.
Det är vi mot världen.

Vill ni däremot se hur vi beter oss på tu man hand? Spana in våra egna bloggar .
Jessicas blogg
Jennies blogg

Vad ni däremot kan räkna med här och på våra egna bloggar är att; kommenterar ni något oseriöst, onödigt eller helt enkelt opassande får ni ett minst lika oseriöst, onödigt och opassande svar tillbaka. Dumma kommentarer, kräver dumma svar. I alla fall enligt min synpunkt. Vi gillar att sätta onödiga kommentarer på plats med en hel skvätt ironi till hands.

Men för det mesta är vi äckligt trevliga och sociala och en smula charmigt korkade. Bara så att ni vet.

/Jessica.

Vi med koll, på allt utom oss själva..

Det är inte lätt att vara född i familjen Johansson, nej.  Det kan bli lite rörigt ibland, eller för jämnan... Vi pratar om helgen som kommer. Vi båda ska ta oss hem från Norrköping respektive Sundsvall för att fira jul med familjen i hallsta och umgås med vännerna så mycket som möjligt. Själva planerna för fredagen var vi kanske inte helt på det klara med. Tror vi får jobba på kommunikationen lite grann i den här familjen. 

Missjeni säger:

har du hittat någon att festa med på fredag?

YESsica | säger:

ja men du ska ju följa med till vås?

Missjeni säger:

ska du med linda?

YESsica | säger:

ja?

Missjeni säger:

everland?

YESsica | säger:

jaaaaaaaaaaaaaaaaa kiwi

Missjeni säger:

jaha

det visste inte jag

YESsica | säger:

jag visste inte att du skulle dit

Missjeni säger:

det har jag ju sagt

YESsica | säger:

nehe

Missjeni säger:

jo

YESsica | säger:

du sa att jag skulle dit

inte du

Missjeni säger:

jag sa att jag skulle dit

och att du kunde följa med

du sa:

Missjeni säger:

jag vill helst på krogen

YESsica | säger:

äsch du sa: jag kommer hem sent, du kan följa med kiwi

Missjeni säger:

nej

skitsamma

YESsica | säger:

okej.

vi ska festa tillsammans iaf!

Missjeni säger:

jag vill inte festa på fredag, men hon säger att jag skulle med så jag trodde att du inte skulle med

YESsica | säger:

kul!

YESsica | säger:

båda ska med!

hon sa att du skulle vara nykter

Missjeni säger:

jag har ingen lust egentligen

ja

Missjeni säger:

jag vill ju inte festa

YESsica | säger:

men det blir kul.

Missjeni säger:

jag kommer hem halv 7

jag vill inte stressa när jag kommer hem, känns oschysst mot mamma också

YESsica | säger:

jaaa

du behöver inte stressa

och ni har ju sällskap i en bil en och halv timme först

Missjeni säger:

eh?

Missjeni säger:

va?

YESsica | säger:

hon ska hämta dig i sthlm?

Missjeni säger:

eh va

Missjeni säger:

nej?

YESsica | säger:

haha fan vilken koll vi har ! hon sa det till mig....

Missjeni säger:

nej

jag sa till henne att jag är i västerås halv 7

YESsica | säger:

jaha.. i ett mail stod det att hon skulle åka från sthlm och hämta upp dig. okej. då kanske det var västerås hon menade

Missjeni säger:

kul att man får reda på nått

YESsica | säger:

haha

Missjeni säger:

nu säger hon att hon ska hämta mig i stockholm

YESsica | säger:

hahahaha

Missjeni säger:

så sa jag: men jag har ju bokat till v-ås

Missjeni säger:

så säger hon: men det är väl dumt när jag är i stockholm

Missjeni säger:

hur fan ska jag veta att hon är i stockholm

YESsica | säger:

hahahahahaha


ha-ha. Tvillingar var det.

Jag blev själv förvånad, tro mig, när jag skulle kommentera i en av mina favoritbloggar för 2a gången idag under samma inlägg - då jag plötsligt såg vem som stod kommentaren över mig. Ja, okej. Man kan råka skriva en kommentar exakt samtidigt som någon annan, utan att veta om det. Men vad är oddsen att den personen är ens tvillingsyster? ha-ha. Det här måste dokumenteras.

image40
Egoina kan skatta sig lycklig och känna sig unik. Det är nog ingen som får två tvillingar under varandra på exakt samma klockslag i kommentarsfältet igen på ett tag, bara sådär av en slump.

/Jessica.

måndagkväll

Jag antar att jag och systern är rätt så lika på vardagarna också med våra sysselsättningar.
Förutom att hon jobbar och jag pluggar då. Men efter det, på fritidan alltså. Så går vi båda hem, eller till våra respektive, bloggar, surfar runt efter kläder vi inte har råd med och kollar på våra program som vi alltid gör.

Det har jag gjort ikväll också, mannen som talar med hundar och sedan följt utav csi. Jag gissar starkt på att Jessica såg CSi, jag kan ha fel. Men. Jag hoppas hon i så fall ljuger för min skull.... :P
NOTIS: klart jag såg CSI!
/Jessica.

skräckinjagade vågor

En kulen natt natt natt, min båt jag styrdeeee på havets vågade vågade våg så skummet yrdeee. Och vart jag sågade sågade såg på havets vågade vågade våg där nere i djupetipetipetipett en fisk jag såg och det var DU!

ha-ha. Jag tänkte bara låta er njuta av lite sång. Och det var den första jag kom på. Fråga mig inte varför, men nu när jag kom att tänka på en båt så kommer jag ihåg en gång när vi var små och åkte eka med pappa.

Vi skulle ta oss hem från sommarstugan i grycken och för att komma till bilen var pappa tvungen att ro ekan från ön till fastlandet - där bilen stod. Vi gjorde det såklart varje gång vi var det. Men den gången jag syftar på nu var det oväder. Och vågorna var tillräckligt höga för att man skulle sitta vettskrämd med tanken att vi skulle falla ner i vattnet och drunkna. Jo, jag vet inte vad jennie tänkte - men jag satt och blundade och skakade i hela kroppen pga av den kalla blåsten och skräcken, såklart. Tänkte "happy thoughts" om sol och värme och härliga stränder. Stränder utan vågor. Och ja, vi överlede ju vågorna. som tur var. Sluta skratta, jag var 7år. typ.

Chiefen

YESsica | säger:

men hallå där

Missjeni säger:

jaha

YESsica | säger:

du måste blogga en gång om dagen!

YESsica | säger:

i vår blogg

Missjeni säger:

meeen

YESsica | säger:

Jooooooooo

YESsica | säger:

du måste!

YESsica | säger:

det är vår blogg. inte bara jag som måste hitta på nått

Missjeni säger:

jaha

Missjeni säger:

trodde jag

YESsica | säger:

nej så är de inte

YESsica | säger:

så se nu till att skriva något osmart

Missjeni säger:

jaja, jag ska

YESsica | säger:

gört.

Hon är lite bossig ibland, den där syrran!

//Jennie


stör ej under våra tv-program

Det finns många tv serier som vi gillar, lika eller olika mycket. CSI, Vänner, One three hill, O.C, desperate housewives, greys anatomy, ugly betty, brothers and sisters etc. Vi följer dom som iglar. Vi skulle kunna rabbla tiderna när dessa går i sömnen. Ja, för det mesta - i alla fall. 

YESsica | säger:

jag tänkte diska nu

innan shrek börjar

YESsica | säger:

idag funkar ju kanalen

Missjeni säger:

ska du se det idag med?

YESsica | säger:

nej

kanalen funkade inte igår!

Missjeni säger:

nehe

YESsica | säger:

jag har inte sett det!

Missjeni säger:

trist

YESsica | säger:

ja

jag ska laga mat också

Missjeni säger:

va gott

YESsica | säger:

missar du one three hill?

Missjeni säger:
:O

Missjeni säger:

VA

Missjeni säger:

Vafan

YESsica | säger:

det är ju nu

Missjeni säger:

okej pusshej

YESsica | säger:

haha puss

Jag vet inte vad jennie har för bortförklaring till sin noll-koll. Men anledningen till att jag fortfarande inte sprungit till tvn för att klistra mig fast är för att jag missat för många program av One three hill hittills som gör att jag tänker sikta mig in på dvd filmerna istället. thank god for dvd.

/Jessica.


Att äta eller inte äta.

Missjeni säger:

jag måste nog äta något tror jag

YESsica | säger:

jag med..

Missjeni säger:

nudelsoppa blir bra

går fort också

YESsica | säger:

haha! ja, det åt jag igår

idag kanske de blir chili con carne

Missjeni säger:

:O vi tycker väl inte om chiliconcarne

YESsica | säger:

haha jo jag gör det. efter att ha smakat på det.

du har väl aldrig tyckt om det

eller jag menar smakat

Missjeni säger:

jag har visst smakat men gillar det inte ändå

YESsica | säger:

jag gillart

Missjeni säger:

meh, du kan ju inte bara ändra dig

YESsica | säger:

vadå ändra. jag smakade och gillade det

Missjeni säger:

meh, vi har ju inte gillat det på jätte länge

då kan du inte bara gilla det

hur ser det ut liksom, ena tvillingen gillar och den andra inte

folk kan ju börja undra om vi är tvillingar ens

YESsica | säger:

ja jo sant.... så du får nog börja gilla det.

Missjeni säger:

meh, nejee

Missjeni säger:

du måste börja tycka det är äckligt igen

Ja, vi har alltid gillat och inte gillat samma maträtter. Bortsett från tomaten - som jennie älskar och jag fruktar. Annars har vi ungefär samma smaklökar. Tills nu. Jennie är fortfarande kvar vid tonårsmaten, kanske?

/Jessica.


Jennie vill ha

Jennie vill ha ett armband som Jessica köpt.

YESsica | säger:

jag tänker inte ge dig mitt armband

Missjeni säger:

varför inte

YESsica | säger:

det är mitt

Missjeni säger:

men..

Missjeni säger:

det är ju jul..


tvillingarnas helg

ÄNTLIGEN !!!! Som jag har längtat till helgen!

Även om ni inte bryr er om vad vi gör så får ni veta det ändå, schysst va.

Jennie:
Fredag: Skriva tenta, lämna in tenta, lämna in grupparbete, handla tills imorgon, se csi
Lördag: Julbaka och bli full :D
Söndag: Förhoppningsvis vara bakfull

Jessica:
Fredag: Bråkat med mitt internet, träffat eme på stan, gått runt på stan, kolla på film med eme hos eme.
Lördag: Ge mig ut för att hitta några julklappar till andra utom mig själv kankse.. kvällen är oviss men en shrektigt jul ska jag banne mig se !
Söndag: Städa i brist på annat.

//Jennie

Tvillingarnas likheter

Okej, vi är ganska lika ibland. Vi är ju trots allt tvillingar. Det som för oss samman är såklart först och främst att vi har samma mamma och pappa och delade på mammas mage när vi var små embryon. Andra saker är:

Humorn - Vi skrattar högt och länge åt samma fjuttiga saker. Som är hur roliga som helst! Ja, vi lovar, vi är lägre än glocalnet. Våra kompisar tål inte att vara med oss båda två mer än 5 min, brukar dom påstå. Joel, vår härliga Joeli - har nog upplevt de värsta stunderna med vår humor av dom alla.

Envisheten - Förmodligen ärvt efter vår far. Men när vi är fast beslutna av att vi har rätt - då tamefan har vi rätt! Ändå om de visar sig att vi skulle ha fel. Ni kan ju tänka er hur det kan bli när vi säger mot varandra och båda ska ha rätt.

Chokladen - Det finns nog ingenting annat som kan förföra oss tvillingar så mycket som choklad. Är vi ledsna eller tjuriga någongång? Ge oss choklad.

Sporten - I många år gick vi i samma fotbolls och innebandylag. I fotbollslaget ropade alltid vår tränare "Johansson!" när det var dags för byte - då sprang vi båda in, eftersom att han inte visste vilken som var vilken där ute. Vi dömde även innebandy tillsammans och hade våra egna småtjejer som vi tränade ihop.

Charmen - Vi har våra bruna valp/häxögon som charmar och förtrollar de flesta. Ibland vet jag inte ens själv hur vi bär oss åt, men killar har fallit pladask och aldrig lyckats tagit sig upp igen. (hihi skämt åsido) Men två kommentarer som jag aldrig kommer glömma (eftersom det var rätt komiskt ändå) kom från två olika killar som båda vägrade inse att jag inte var intresserad. Det var tack och lov inte under samma kväll. Men den ena hade bestämt sig att vi skulle ta sällskap hem från krogen och det hjälpte inte hur mycket jag sa nej. Han hade gett sig fan på det, helt enkelt. Jag gick inte hem med honom. Men mobilen låg och ringde hela natten. Den andra var lika envis och gav sig inte även fast han sagt: "kolla mig i ögonen och säg att du inte är kär i mig" och jag svarade "Öh, jag är inte kär i dig?" . Han sa att jag ljög. 

Jennie för sin talan:
Kan bara lägga till ett roligt krogen minne apropå killar som inte tar ett nej. Jag pratade med en jäkligt trevlig och rolig kille på krogen när han två timmar senare frågade om jag hade pojkvän svarade jag: "Ja, det har jag"
Hans svar blev: "fan, jag som hade tänkt att du skulle följa med mig hem" Varpå han sen frågade om jag var kär i min pojkvän och åter blev mitt svar: "Ja, det är jag" Efter det tycker man att det borde vara rätt så glasklart. Men killen gav sig inte utan kom med ett "Du ska inte med hem ändå då?"  Mitt svar blev: "Öh, nej, hade jag varit singel hade jag inte heller följt med dig" trots min hårda diss så tjatade han ytterliggare två timmar innan han gav upp och gick hem, själv
 
Jennie är välkommen att tillägga mer om jag har fått hjärnsläpp och glömt andra viktiga likheter eller vill dela med sig av roliga händelser inom punkterna.

/Jessica.

Bildbevis!

Bara för att bevisa att Jessica har fel i sina påståenden om att våra pojkvänner är mer lika nu än vad dom har varit tidigare så får ni härmed bildbevis på motsatsen. Desamma gäller hennes påstående om längden.
Det är bara att erkänna Jessica. Du har FEL.


Jessicas karl                                      Jennies karl
                          

Hur lika är dom på en skala 1 - 10? kanske minus 3. Jag är inte riktigt säker.....

längden:

     

Nu har ni bevisen! Låt aldrig Jessica lura er igen! ;)


//Jennie

NOTIS:
Äsch, jag menade ju att det är långa båda två, ovala ansikten och Jennies karl har faktiskt haft kortare hår! Vi har haft mer olika killar tidigare - de här är dom som liknar varandra m e s t som vi har haft under samma perioder. Tycker jag! Sådetså. Inte sagt att dom är som tvillingar. Och jag böjer mig på bilderna eller så lutar golvet vi står på när de kommer till bildbevisen på längden. Yepp. Där har du min förklaring.

/Jessica.

NOTIS IGEN!:
Emanuel har inte ovalt ansikte. bara så du vet :P Det är mer fyrkantigt eller hjärtformat. Så de så.
Din förklaring för längderna var ju bara larvig :P

//Jennie


Åååååååååååh. suck. Ja, för det var ju inte det som var meningen typ.
(OKEJ, ibland delar vi inte samma humor, finns enstaka tillfällen som är undantag varav detta uppenbarligen är ett.)
/Jessica

Catfight ;) //Jennie

huh? /Jessica.

tvillingarnas olikheter

Det sägs att vi är tvillingar. Jag och Jennie. Men vi båda tycker nog att likheten i det första intrycket: utseendet försvann för länge sedan. Nu är det nog bara längden som är ungefär den samma på båda. Jag är väl en sisådär 1cm längre än siss. (jo, nu säger vi så i alla fall). Jennie tar ton: Nej du är inte längst!!!
Men när det kommer till personligheten är det mycket som skiljer isär oss. Vi har olika intressen, olika musiksmaker, olika typ av klädstilar, olika smak när det gäller killar (i nuläget kanske våra boys är mest lika varandra ändå än tidigare pojkvänner har varit när jag tänker efter, men det är bara en slump) Jennie tar ton igen: ÖHHHH NEJ våra pojkvänner är jäkligt olika.

Dags för er att få veta hur olika vi egentligen är? För det är inte som man säger - jag får inte ont hur mycket ni än slår Jennie. Så, kort och gott om våra olikheter:

Favorit Musik i öronen
Jessica: Rnb
Jennie: Hårdrock

Favoritfärg:
Jessica: Svart
Jennie: Blå

Klädstil:
Jessica: Fashionista som följer smaskiga trender så långt plånboken orkar.
Jennie: Det som jag gillar

Största intresset:
Jessica: Mode
Jennie: Foto

Typisk egenskap hos tidigare pojkvänner:
Jessica: Majoriteten har helt klart varit brunhåriga. Kael är däremot inte det.
Jennie: tydliga käkben

Utbildning på gymnasiet:
Jessica: Samhällsprogrammet med samhällsvetenskap som inriktning
Jennie:  Mediaprogrammet inriktining ljudmedier

Gör nu:
Jessica: Jobbar som kvalitetsassistent och receptionist, bloggar om mode och annat viktigt i min egna blogg.
Jennie: Studerar Information & PR

Vill bli när vi är större:
Jessica: Kvalitetschef, stylist.
Jennie: Fotograf helst.

Favoritdjur:
Jessica: Delfiner
Jennie:  Katt, Hund

Favoritmat:
Jessica: När mamma gör biff, potatis, sylt och brunsås. Yammi. Eller mammas kyckling i currysås. Okej, mammas mat blir nog svaret.
Jennie: Tacos, kyckling med currysås

Det var några olikheter. Men vi är ju ändå tvillingar av en anledning - nästa inlägg kanske ni får veta vad det är som gör oss så lika. Tänker vi likadant? Beter vi oss likadant? Tycker vi lika? Skrattar vi åt samma skämt?

tävlingssugna?

Jag och siss tycker att det är kul att få folk och engagera sig, roa sig och ödsla tid på oss! Ja, det gillar vi! Så hos mig, i min blogg ,finns det en tävling där läsarna tillslut ska utse Årets blogg 2008! Men innan det är det förstås Veckans och Månadens blogg. Varje vecka vinner en som deltagit i röstningen något roligt på posten! På måndag startar en ny omgång, så under helgen vill jag ha in tips på grymma bloggar. Delta med din egna blogg!

Och Jennie har nyss startat en egen tävling hos sig! Gissa kändisen! Jag tycker det är dökul, hon har förvrängt en bild på någon kändis och den som gissar rätt får en julklapp!

Javisst, vi är generösa!
Klicka er vidare och läs mer om våra geniala tävlingar och var med du också!

Jennie is back in tha game!Ohja, jag är lite off här märker jag. Men jag har ju annat att göra..... (typ, blogga i min egen blogg, glo på csi, fota och dampa loss i photoshop)
Men nu ska jag allt hinna före syrran och dra helgens bravader (spännande som dom är) så ni har lite koll på vad vi gör här i Sundsvall och respektive Norrköping.

Jennies helg:
Fredag: Jag vill festa sönder mig, men det blir nog chokladasken och CSI ikväll. (nej jag ska inte se Idol-finalen)
Lördag: Jag vill fortfarande festa sönder mig, men det blir tvätta och plugga med Zeema
Söndag: Förmodligen gör jag så lite som möjligt och surar över att jag inte fick festa sönder mig denna helg.

Jessicas helg:
Fredag:
Försökt hitta på nå att göra med kael. Vi har sparkat GRIS med plastboll (jag vann), kollat på youtube, pussats lite och hängt och klängt och ätit och sovit en stund och så. Snart blir det självklart IDOL!
Lördag: Åka hem till norrköping där jag vill festa sönder mig. Eller nej, inte riktigt. Ville bara härma jennie. Men vill festa i alla fall. Ska sitta i telefon och ringa alla mina tjejer och försöka tjata på dom. Jag har inte varit ute i norrköping på kanske två månader! Katastrof.
Söndag: Förhoppningsvis vara bakfull (då de visar att jag kom ut kvällen innan), tvätta, ha adventsmys med kael- baka och titta på julgranen!

Och nej vi är inte mer beroende av våra egna bloggar. Varför tror ni det? När jag skulle logga in här för att fylla i helgens bravader kom jag in på min egen. huh? I bara farten hade jag alltså loggat in på min istället för vår blogg - som de var planerat. Min mail och lösenord till min blogg sitter i blodet, första impulsen helt enkelt. Lite oroväckande kanske. ?

Vad gör ni själva?

//Jennie

Början på luggen.

Jag sitter ju här med min nyklippa lugg och har inte riktigt vant mig än. Ibland är jag nöjd och ibland sakanr jag snedluggen.

Hur som så tänker jag tillbaka på när jag och jennie klippte vår första lugg. Det var på dagis. Vi hade rak lugg, men inte kort, utan den hängde över ögonen och irriterade allt folk utom oss själva. Vi gillade det. Och mamma fick inte klippa av det, hur mycket hon än tjatade. Men en dag fick vår dagisfröken nog och sa till oss "kommer ni imorgon med kort lugg så ska ni få en hemlig present". Vi blev jätteglada - för det var bara vi som skulle få. vi, vi vi! Så vi nappade. Och mamma fick klippa kort lugg. Och dagen därpå på dagis låg det varsin godisask på vår hylla! Då var vi lyckliga.

Vi var ju inte dumma och lät oss klippas utan att få någonting för det.

Visste ni att.....

... Jag kan vara söt fler gånger mot siss än 1gång per år! Jo, en födelsedag gick jag in till jennie och väckte henne med frukost på sängen och vacker sång. Sen dess har vi gjort tradition av det och turas om vartannat år. Nästa gång är det jennies tur att uppvakta mig, vill jag minnas.

(Visst var det jag som började siss? Om inte, så låtsas vi det nu i alla fall.)

en av de bästaJag tänkte bara slänga in ett inlägg eftersom att jessica har tvingat mig att göra det varje dag.
Hon kan vara lite bossig om hon vill.

Men idag har hon varit snäll mot mig så jag ägnar inlägget till henne.
Visst är jag söt.

Älskar dig tvilling!
<3 you rock my world!


image33

micron och jag

Micron är min bästa vän, för tack vare den får jag mat igen! (det här skulle ha publicerats igår, men min dator ville inte). Jag gillar att de mesta går att tillaga i micron. Vet inte vad jag skulle göra utan den.

Jennie vägrade däremot diska åt mig igår så jag fick göra det själv. Men jag lämnade halva diskhögen oren. Jag måste ju ha någonting att göra idag också.


Jag är inte lagd åt det hållet

Syskonkärlek när den är som bäst och värst. Jessica har lite problem med att slita sig från datorn (eller från mig)
Jag har lite problem med att vilja ha henne kvar...


Missjeni säger:

jag ska köpa knäck

YESsica | säger:

attans

Missjeni säger:

vart säljer dom det?

YESsica | säger:

aja puss!

Missjeni säger:

ica?

YESsica | säger:

Affären?

Missjeni säger:

jaha

YESsica | säger:

prova

Missjeni säger:

okej

Missjeni säger:

puss

YESsica | säger:

puss

Missjeni säger:

DRAAAAAAAAAAA

YESsica | säger:

JAAAG SKA FÖ FAN

YESsica | säger:

hejdå

Missjeni säger:

skönt

YESsica | säger:

:O

Missjeni säger:

(A)
Missjeni säger:

haha'

Missjeni säger:

MOAHAHAHHAHA

YESsica | säger:

taskmört

Missjeni säger:

du är en taskmört

YESsica | säger:

nejdu.

Missjeni säger:

jodu

YESsica | säger:

nu ska jag skvallra till mamma

YESsica | säger:

hejdå.

Missjeni säger:

inte om jag hinner först

YESsica | säger:

HEJDÅÅÅ

YESsica | säger:

jag kommer sen

Missjeni säger:

ja men dra då förfan!

Missjeni säger:

skit i mig

YESsica | säger:

YÄSH

Missjeni säger:

öh

YESsica | säger:

javisst

YESsica | säger:

pusspårej

Missjeni säger:

nej jag är inte lagd åt det hållet


hjälp storesyster nu.

åh. vad jag är dålig. jag ska inte sitta här, jag ska diska och laga mat. Men det är ju såååååååååå tråkigt.

Jennie sa en gång, efter att hon varit på besök här och diskat åt mig meddans jag var på jobbet, att hon tyckte det var kul och diska, när man bodde själv. För hon kunde nästan då se sig själv stå i henne framtida kök och gnugga tallrikar med ett leende på läpparna.

Jag säger såhär. Jennie, du får gärna komma hit typ nu och ta hand om min hög. Jag lovar. Jag ska inte göra motstånd.

tvillingar firar 1:a advent

Jag måste bara kommentera de tidigare inläggen från siss. Den där humla-incidenten har jag själv inget minne av - men det är väl inte så konstigt då att jag är rädd för flygande fä när man varit med om ett sådant trauma.
Och den där drömmen... som siss hade. Ja, jag erkänner. Den stämmer väl ganska bra. Jag blir stressad över att kanske missa något flyg, tåg, buss, spårvagn eller vad som. Hellre står jag och väntar än att behöva springa i mina klackar. Men 4timmars marginal var väl kanske lite överdrivet :0) Fast det sägs ju att allt blir värre med åren. Så man vet aldrig.

Ni har väl märkt att det är första söndagen i december idag? Även kallad som 1:a advent.
Hur firar tvillingarna johansson 1:a advent?

Jessica:
Jag befinner mig hos Kael med tomteluvan på huvudet, elektriska julstaken i fönstret och jullåtar på repeat på mp3n. Vi har nyss avslutat vårat knäck-bak! Jag har bakat knäck för första gången i hela mitt liv! Blev jättegött. Men det var lite sport att prick formarna med den halvstelna knäcken. Nu ska vi slänga i oss lite mat och sen åka till norrköping och hälsa på becca och alex. Hoppas det bjuds på glögg! :P Sen, om vi hinner blir det en sväng till Willys så jag får inhandla lite julpynt och göra mysigt hemma hos mig också. Jo, jag är ute i sista minuten. Men eftersom att jag åker hem till hallsta och firar jul har jag aldrig riktigt pyntat upp i lägenheten andra år heller. Men nu vill jag ha lite julstämning. Sådär! Färdig! Ha en trevlig 1a advent! (tror det här blir de längsta inlägget hittills hos oss va)

Jennie:
Jag har spelat poker hela dagen, låtit disken stå en dag till, ätit chips och tänt mitt datumljus i någon minut för att smälta bort dag nummer två. Lite plugg har jag hunnit med också och ska förmodligen fortsätta med det efter att jag kollat klart på miami ink där jag bara blir mer och mer sugen på ännu en tatuering! GE MIG!

en tvillingdrömInatt drömde jag att jag och Jessica skulle åka utomlands tillsammans. Bara vi två. Vi skulle åka till Lettland av alla ställen och vara där en vecka. Fråga mig inte varför.
Hon ville åka så tidigt som möjligt till Arlanda för att vara säker på att vi inte missade flyget. När det gick 23:00 ville hon åka hemifrån 19:00
Ja, även in drömmarna är hon en tidspessemist.
Jag själv ville vara säker på att jag hade allt viktigt med mig, såsom mobilen, laddaren och självklart kameran.

Så, även om det var en dröm, så kan jag se det framför mig hända på riktigt, precis sådär! :D

did you know?....Jessica var en riktig djurvän som liten (ja, jag sa var)
En gång tog hon upp en humla som legat på marken och såg livlös ut, hon ville hjälpa den. Men istället stack humlan henne och flög sedan iväg. Numera springer hon själv så fort hon får syn på något flygande.


Visste ni att....

.... anledningen till att jennie är som hon är (lite onormalt knäpp) är pga av alla hennes hjärskakningar som barn. Var det inte att hon föll hejdlöst ner på golvet efter att carina dragit bort filten under hennes fötter så var det en kniv i huvudet.

Jag däremot.. har inga bortförklaringar.

/Jessica.

RSS 2.0