myggbitna tvillingar

Jag ler när jag läser min systers blogg och hur hon kämpar med sina myggbett som kliar. Hon har blivit biten över hela benen och vad ska jag säga? Ja, jag kan ju inte vara sämre. Mina ben är också myggbitna till tusen. Men det är lite så vi jobbar vi tvillingar. Vi kan ju inte låta en dra hela släpet ensam. Det funkar inte.

Men så vad har vi tvillingar planerat för bus i helgen då?

Jennie:
Fredag: Jobba, köpa nytt objektiv till kameran, utgång
Lördag: Sola, träffa maria en snabbis, ha en plåtning med två tjejer, lugn kväll
Söndag: Jobba förmiddag, bada och sola!

Jessica:
Fredag: Shopping! Grillning på bines balkong och kvällen avslutades med monopol.
Lördag: Sola, utgång med flickorna.
Söndag: Bakisdag. Tvättstugan. Sällskapa med jenny, glodde film och käkade godis.


//Jennie

Jag hjärta tvilling

Jag köpte den här ramen för flera år sedan, i syfte att rama in ett kort på mig och min dåvarande pojkvän. Men det förhållandet tog slut nästan precis efter att jag hade köpt den, så det blev inget med det. Sen dess har den stått på mitt nattduksbord, med orginalbilden (den som satt i när jag köpte den) fortfarande i. Folk som sett ramen har alla frågat vilka personerna på bilden är. När jag säger att jag inte vet, frågar dom såklart varför jag har kvar kortet i. Och den anledningen är att jag har väntat på att få rama in mig och min kärlek däri och se precis sådär lycklig ut som dom gör. Det har däremot aldrig blivit av, trots långa förhållanden. Det där kortet har inte knäppts och ramen har därmed stått med dom där lyckliga främlingarna. Tills nu.  


Så dum jag är, som har gått och väntat på det där kortet med min kärlek som ska göra mig sådär lycklig som dom på kortet är. Jag har ju den största kärleken i livet redan. Närmare än så kommer ingen annan. Fler minnen tillsammans kan ingen annan få. Man kan inte ha gått igenom mer med någon annan, än vad jag har gjort med henne. Min tvillingsyster. Vi har varit som salt och peppar ända sen vi föddes. Vi har alltid varit vid varandras sida, alltid ställt upp för varandra, gråtiti tillsammans, skrattat tillsammans, busat tillsammans. Tillsammans är det vi mot världen. Och den här kärleken kommer aldrig ta slut. Den följer med oss tills vi dör. Min tvillingsyster, jag älskar dig mest av allt på jorden. Det är ju du och jag som ska vara i den där ramen, för du gör mig lyckligare än vad någon annan kan göra. Jag ler varje gång jag tänker på vad vi har gjort under åren. Du och jag.


/Jessica.

blixtar och dunder

Både jag och Jessica har aldrig varit riktigt förtjust i när det åskar. Som små barn kryper vi ihop och försöker göra oss såå små som möjligt vid varje smäll. Jag läste i Jessicas blogg idag att dom hade haft ett riktigt oväder idag som hon vaknade utav. Sen läste jag även dessa rader som gjorde att jag drog på smilbanden lite.

"Och istället för att göra som min siss skulle ha gjort; tagit fram kameran och fångat alla blixtrar och havet av regn på himlen försökte jag gömma mig under täcket och drömma mig bort till solsken och kvittrande fåglar. Det gick sådär."

Nog för att jag inte gillar åskan mer än henne, men det skulle vara för häftigt med alla blixtar att motstå att ta fram kameran och bränna av några kort. Hon känner mig så väl min tvilling.


// Kameratokiga Jennie


Helgen hos oss.

Jennie drar hem till hallsta idag, igen. Hon var där förra helgen också för att fota. Jag blir så stolt över henne att folk vill hon ska flänga runt och fota just dom =) Och så blir jag såklart avis för att jag inte är där hemma, med henne och alla systrar och ungar. Men det är inte långt kvar tills jag kommer till hallsta/västerås igen =) V.31 är det bokat! Idag startar min andra semesteromgång nämligen, ska ligga på latsidan i tre veckor framöver! Nice! Men, vad ska man då fylla helgen med den här gången?

Jessica
Fredag: Hemmakväll med film, fruktsallad, pedikyr, manikyr, peeling och hårinpackning.
Lördag: Har inget speciellt planerat. Träffa en vän blir nog bra.
Söndag: Tvätta, städa, tvätta, städa, tvätta, tvätta, tvätta.

Jennie:
Fredag: Jobba, åka till hallsta, slöa, spela guitarr hero, sova
Lördag: träffa vänner, fest
Söndag: Fotouppdrag, hemligt än så länge ;) Åka tillbaka till Stockholm

/Jessica

Dummare

Vi har alltid varit dum och dummare. På ett bra sätt. Alltså, på ett charmigt sätt, anser vi ;P Ingen har varit särskilt smartare än den andra och det har vi trivts med. Tills nu, jag känner lite efter det här samtalet med siss på msn att hon har gått vidare från "dum" till smart. Medans jag står kvar med stämpeln "dummare". I alla fall när det gäller kameror.

Jennie säger:

jag älskar min nya kamera :D

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

kan tro de  =) Men vad var det som var skillnaden nu då?

Jennie säger:

kika i bloggen så får du se

eller bilddagboken

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

ok

Jennie säger:

nu vill jag fota allt och alla

jag kan fota dig när du kommit hit :D

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

jaa det SKA du.

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

men .. vad är skillnaden.. jag ser inte :(

Jennie säger:

Men kolla ögonen

skärpan sitter perfekt!

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

skärpan..?

Jennie säger:

den översta bilden är helt oredigerad

Jennie säger:

ja, alltså där bilden är skarpast

Jennie säger:

bakrunden på de andra två är suddigare än den första

det ser du?

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

mmm...

Jennie säger:

med min 350D får jag inte lika suddiga bakrunder

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

nehe...

Jennie säger:

det kallas Bokeh

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

aha...

Jennie säger:

ju mer bokeh desto bättre

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

jasså..

Jennie säger:

alltså ju mer suddig bakrund desto mer träder motivet fram

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

aaa...

smart.

det är de man vill?

Jennie säger:

och sen färgerna

Jennie säger:

ja det vill man

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

okej

YESsica | Linköpingsbo i höst! säger:

ja, bilderna va fina i alla fall ^^

Jennie säger:

haha tack ^^

Jag kan ingenting om foto, men ändå snackar vi typ jämt om det. Eller, hon pratar, jag försöker förstå samtidigt som jag kliar mig i huvudet och skakar på huvudet. Det är inte lätt alla gånger. Men att hon är duktig har jag i alla fall förstått!

/Jessica


Summering

Jo, igår åkte vi åt varsitt håll igen efter att ha spenderat en liten tid av helgen tillsammans hos Papi. Jag spenderade ju hela veckan i västerås =) Det har varit hur bra som helst. Bodde hos kookie, min käraste vän, sön-tors och hos papi tors-sön. Det har blivit mycket balkonghäng hos kookie då vi pratade, flummade och skrattade under veckan. Jag hann även med att sola med hurtis (janika), äta rabarberpaj med marie på hennes balkong, mingla runt på pluto med kookie och marie, fika med kennybro, fira kiwis 20års dag och tjoa runt med alla de närmsta vännerna från hallsta under helgens power meet! Det blev sjökrogen både fredag och lördag och väldigt få sovtimmar. Men det var det värt! Träffade också nytt folk och det är alltid trevligt! Hela veckan har varit klockren och jag avslutade besöket med att hälsa på en av storesystrarna i hallsta. Magge och hennes familj innan tåget ropade. Mer om min vecka och vår helg tillsammans finns på våra enskilda bloggar. Bilder likaså. Jennie får lägga till lite av sin helg här när hon känner för det! =) 

/Jessica  

Social tvilling

I helgen har vi båda varit i hallsta men inte umgåtts så mycket med varandra som vi brukar göra. I fredags var vi båda två hos Linda tills Jessica åkte in till stan och powermeet medans jag stannade kvar. Sen dess har jag inte sett något av henne tills idag. Då såg det ut såhär:


Foto: Jennie

Det är  inte lätt att vara tvilling alla gånger när man inte får sova i fred :P

//Jennie

RSS 2.0