Nyhet

Klart vi äger. Vi vet det. Alla vet det. Vi är tvillingarna Johansson, hallå. (INTE Johannason som Jennie påstod, vet inte vad som slog slint. Det är Johansson och inget annat.) nu får ni veta vad vi ska göra i helgen. Det gillar ni va va va?

Haha, eh, jag var stressad och uttråkad. därav felstavningen :S //Jennie

Jessicas helg
fredag: Gå på stan, kanske ragga upp en kompis, åka hem och glo idol. Eller hos den där kompisen som jag kanske raggar upp.
lördag: Åka till kael, gå på stan med hans föräldrar i geuss, äta gott, kanske blir en bio?
söndag: Julmysa! Baka knäck, (hör och häpna) julpynta hela dagen.

Jennies helg
fredag:
Mysa med Emanuel
lördag: Eh.... gå på stan kanske
söndag: Leka i snön? Vi har massa snö här :D

Vad gör ni då? Ni som påstår att ni läser.

/Jessica.

bara för atttvillingarna johannason ÄGER!!!!

håller ni med or what?

Inte lika fet som Panpizza

Idag var det första gången på kanske 4 år (för att överdriva en aning) som jag åt en panpizza. Läs varför här . Hur som helst. Jag kommer ihåg att jag och Jennie alltid åt såna. Om det inte var panpizza så var det piroger. Fort, lätt, mättande. Mamma var aldrig hemma så hon bunkrade alltid upp med stora påsar med micromaten. And we loved it. Till lunch, till mellanmål och kvällsmat. Kanske än och annan frukost också. Sjukt mycket panpizza med andra ord. Men det jag inte fattar var att hur mycket vi än åt av det då - gick vi inte upp i vikt. Vi borde egentligen ha varit som två sumobrottare när det var som värst. Men nada. Nu däremot känns det som om jag gått upp minst 5 kg. Take me back.

lägg nerdu får väl se till att sminka dig nästa gång då innan du ber mig lägga upp bilder på dig om det nu är så farligt.
 Plus: Vem fan läser den här bloggen och bryr sig?

sen går det faktiskt att radera inläggen också.

tack, jag mår fint.

Jag bugar och tackar siss för att hon lyckats fånga mig i alla mina värsta vinklar och sedan förevigat dessa i bloggen. Inte för att jag vet vad jag har gjort för att förtjäna den terrorn men, anyway. Jag har sedan upptäckten av dessa bilder intalat mig själv: kael tycker om mig ändå, kael tycker om mig ändå, kael tycker om mig ändå, kael tycker om mig... etc etc. Men efter att psyket fått nys om min voodoo-docka som liknade min kära syster tog dom in mig. Jag är nu alltså tvångsinskriven på ett behandlingshem för folk med totalt minus självförtroende - det föll rätt snabbt från en höjd som går att liknas med mount everest. Ja, på en sekund försvann allt vad självförtroende och självkänsla heter. Personalen på behandlingshemmet säger att det kan ta tid att bygga upp min själ igen. Så, tills vi ses igen.

garva ni, gör det.

lite härliga bilder


ni kanske förstår varför jag bara är med på en enda bild.
För dom som inte gör det; Jag är fotografen. (det är jag, Jessica, som varit i farten och bytt ut en bild här så Jennie numera syns på två stycken. Tänkte att vi kunde bespara er läsare just den jag böt ut och så kan även jag återgå till mitt normala liv. Resten av dessa osminkade bilder bjuder jag på! Kom ihåg det.)

image32
De skitungar som syns på bilden är Esa-Pesa som jag (Jessica) ser gullig ut med som är Amelias dotter, matte-patte som jag och Jennie håller i är Amelias nyblivna unge Och Emma, som jag skriker och pussas med är Magges dotter. Då har vi rätt ut det med.

//Jennie (Och Jessica)

Var och en hem till sitt.

Efter ett dygn med många härliga skratt med familj och vänner är jag nu tillbaka i Norrköping hos Albert. Jennie har fortfarande inte kommit hem till Sundsvall än, men hon är påväg. Det är ju en bit dit. Jennie, som står för alla foton har lovat att lägga ut lite schnygga bilder snarast möjligt.

Jag hade velat träffa fler av kompisarna, men det finns ju bara 24 timmar på dygnet och vi kommer snart igen. Båda intar hallsta den 21 december nästa gång och då blir det en veckas vistelse så då ska man väl hinna med lite mer ;)

Och just ja ! Matte-patte var ursöt!

/Jessica.
Det blir en MattiasDen lille ska heta Mattias, så det är bara att du börjar tänka ut en "rolig" fortsättning på det namnet.
Idag kommer jag förmodligen att få träffa honom :D hihi!
Kameran kommer med i högsta hugg. Stackars barn, modell redan efter två dagar i världen.
Det är hårt att bli en Johansson/DeBernardo. Men det är värt. Försöker jag intala mig i alla fall. :P

Det blir ingen Sture

Ungen ska inte heta Sture. Vår nyblivna systerson. tack och lov kanske man vågar säga nu. Vår familj är lite sådär. Förra gången när blev tillskott var det Bob (byggareBob, ni vet) som var hetast på tapeten innan namnet micke picke päron pung blev officielt. Jag gillar såna där namn - som man kan utöka på eget sätt hur som helst. Så jag tycker att Putte skulle bli bra på denna lillkille så att han smälter in i mängden i sin familj: Esa Pesa, Chrillepitt och så då Puttefnask. Och så har vi då lilla Wilma också såklart. Som jag inte har hittat något kul fortsättning på än.

/Jessica. 


bara en rättning (igen)Jag sov inte, jag var faktiskt i skolan och hade föreläsning!
Sug på den du!
Somliga av oss kan faktiskt inte svara i telefonen jämt.

//Jennie

tvillingarna intar Hallsta!

Javisst! Jennie sticker redan idag till byhålan och jag. Jag skulle ju egentligen vänta en månad till pga av julfesten med jobbet imorgon. MEN jag har världens bästa mamma som erbjuder sig att hjälpa med biljetten så jag kan komma hem på lördag! Så jag sitter bara nu och väntar på att slöfocken till tvilling ska vakna ur sina goa drömmar och boka mitt tåg. (jag har inga pengar och klantmamma som ändå är bäst har åkt ifrån sin väska) 

Så alla hallsta/sura/västerås-bor var beredda på två tvillingar i helgen! Och friends, med stor inriktning till Vick, jag är så på en utgång på lördagskvällen!

/Jessica.

visste ni att.........Jessica bad själv om en bild. Så då får hon en.

image30

Visste ni att.....

...när vi var små blev jennie arg som ett bi när mamma ville klippa gräsmattan. Anledningen var att mamma då förstörde hennes skattjakt på fyrklöver?

ha-ha.
/Jessica.

NU!

Vi är mostrar! Nu är vi mostrar igen! Till en liten kille! Sture stod de i smset. Ett namn man reagerar på med lite fnitter. Jag var tvungen och ringa tvilling för att fråga om det stod Sture i henne sms också. Och det gjorde det. Ja, jag vågar inte direkt smsa tillbaka och fråga dom: Sture? menar ni allvar? Och så gör dom det. Antingen så har dom i all hast skrivit fel med t9 funktionen eller så finns det nog en himla bra anledning till att döpa lillkillen till Sture. Jag menar, det är ju inte det modernaste namnet precis. Men lite halvgulligt kanske det är? hm. får forska vidare och ringa mami. Hon borde veta.

Allt gick bra i alla fall! Och jag är avundsjuk på tvilling som åker hem i helgen och får se de lilla knytet. Julfesten med jobbet skjuter upp mitt hallstabesök en månad.

/Jessica.

den bortglömda tvillingen

What? Okej. Här får man inte veta när ett planerat kejsarsnitt ändras. Kan det bara ändras sådär? what what what!
Jag känner mig bortglömd. :( Men jahapp. Imorgon då.

/Jessica.


lite rättning baraeh, jag måste ju rätta när Jessica har fel. Tiden är ändrad till imorgon siss. Imorgon får vi en till i familjen.
Kom ihåg det. Imorgon it is alltså.

mostrar för 8e gången!

Idag tillbringar en av våra storesystrar sin tisdag på BB. Det är planerat - vi ska bli mostrar igen! Jag kommer sitta spänt och vänta på telefonsamtalet hela dagen. Pojke eller flicka? spinkis eller tjockis? flintis eller massa krull? blåögd eller brunögd? Vi vet ingenting! Det är superkul, även fast vi been there done that, sju gånger tidigare. Ja, det finns sju små skitungar som har oss som mostrar redan! Nu blir det lika många systerbarn som vi är antal systrar. Och än är det inte slut! Jag, tvilling, vår yngsta äldsta  (eh, ni fattar?) siss och ännu en halvsyster ska förhoppningsvis också bli morsor i framtiden! 

Bara att hoppas att allt går bra idag med!

/Jessica.

try to beat us.

För att göra en lång historia kort så hade jag förväntat mig en dammsugare (den där bakelsen) idag. men som jag upptäckte inte fanns kvar i skafferiet längre (kael är boven). Tänkte baka negerbollar som tröst, men jag ska fundera på det ett tag. Men jag är en sann gottegris! From the bottom of my heart. Och det är minsann Jennie också! Det kan hon inte säga emot!

När vi var små roade vi oss med att tigga oss till godis. Vi hade bästa knepet. Jämt efter regnet klädde vi på oss massa tjocka lager med tröjor, hoppade i gummistövlarna och sprang ut. Gräset doftade regn och trädens löv var fulla av droppar. Droppar som vi lekte med. Där vi bodde fanns det små smala träd, som gick precis ovanför huvudet på oss. Så vi sprang runt till alla dom träden, ställde oss mitt emot varandra, småflinade och började skaka trädet! Vi skakade tills det i princip var torrt och vi var dyblöta, så sprang vi till nästa och nästa och nästa. För vi visste att snart skulle grannen komma ut efter att ha sett oss genom fönsret och fråga om vi inte frös. Vi skulle nicka, flina och springa in i hennes hall och sätta oss vid köksbordet och få dom där glassarna som vi visste att vi fick, varje gång. Och där kunde vi sitta i timmar. En gång vet jag att vi fick i oss 10 pinnglassar var! Gott var det, och samtidigt fick vi värma oss .ha! tvillingar är inte dumma inte!

/Jessica.

givande samtal


ett mycket givande samtal

YESsica | säger:

hej siss

Missjeni säger:

hejhej

YESsica | säger:

hur mår du?

Missjeni säger:

jag mår bra, hur mår du?

YESsica | säger:

jag mår också bra

Missjeni säger:

va bra


Fast vi kan prata om annat också... ibland.

//Jennie


åh micke micke hej micke du är helt okej - hej micke!

(16.49.55) Missjeni: aja
(17.12.03) Missjeni: julklappar
(17.12.05) Missjeni: ska vi dela ?
(17.12.23) Missjeni: jag tänkte vi kunde ge micke en tavla med våra dikter inramade och ett kort på honom
(17.13.02) YESsica ;): jaha lillmicke? eller vad snackar du om?
(17.13.12) Missjeni: nej din micke såklart 8-)
(17.13.17) YESsica ;): hihi
(17.13.25) YESsica ;): tror du inte det skulle vara lite märkligt..
(17.13.31) Missjeni: varför det?
(17.13.39) Missjeni: eller jaha
(17.13.41) Missjeni: du spelar med
(17.13.42) Missjeni: suck

Kan bli jobbigt med flera mikaels i en familj ibland ;)
*lillamicke = systerson/gudbarn
*min micke = pojkvän


/Jessica.

against the rules

Jag ville bara smyga in här och säga att denna söndag är sista dagen på mitt tvåveckorsprogram! YEY. I did it! Imorn ska jag käka godis!

/Jessica.

need to changeokej. Jag märker att det inte är bara jag som har svårt att komma på något att skriva här i våran gemensamma blogg. Beror det på att vi bor i olika städer tvärs genom landet? Eller att vi inte har vettiga saker att prata om helt enkelt?

Så detta riktar jag till er som läser. (om det är någon som läser)

Vad vill ni veta?

Här har ni eran chans att få veta allt om tvillingar. Slåss vi ofta? Skriker vi åt varandra? Skrattar vi hysteriskt när den andra gör bort sig? Äter vi samma mat på samma dag utan att veta om det? Är blod verkligen tjockare än vatten? Har vi slagits om samma killar?

You name it. Vi svarar på allt!

Så sätt igång, va inte blyga för det är inte vi!

//Jennie och Jessica

bara för attsom inlägget nedan säger så tillkommer ofta komplikationer när tvillingar föds.
Jag och jessica är inget undantag, vi var såklart mindre än vad andra bebisar brukar vara och så kom jag ut med navelsträngen runt halsen. Jessica försöker skylla på fakta, men jag läser mellan raderna.
Hade det varit en bebis hade det inte varit lika många komplikationer därför att den andra tvillingen tar mer från sitt syskon än vad den borde, rör sig mer och puttas hela tiden (tro mig, jag vet) 
Det är äta eller ätas!

Jessica, hon åt.

Nu klandrar jag henne inte, hon fick en odödlig tvilling som syster och jag får min chans att jävlas med henne varje dag för resten av vårat liv :P Vem skulle inte vara nöjd då? :D

//Jennie

thank you for living

tvillingar :

"Att föda tvillingar behöver inte innebära att det tillstöter komplikationer, men det är onekligen lite annorlunda än att bara föda ett barn. "


- Dom ljuger. Hur skulle två ursöta, gulliga, snälla, söta och rara tvåäggstvillingar som vi kunna orsaka komplikationer?

Högrisk för komplikationer hos barnen under graviditeten:

 • låg födelsevikt - anledningen är troligen att moderkakan blir förhållandevis liten
 • jämfört med om det bara varit ett foster men även det faktum att tvillinggraviditeter i allmänhet är kortare bidrar till att dra ner födelsevikterna
 • kongentiala missbildningar - 3-4 gånger vanligare hos tvillingar
 • perinatal mortalitet - 5-6 gånger vanligare hos tvillingar, några anledningar kan vara prematurbörd, tillväxthämning, navelsträngskomplikationer

 • Inga missbildningar här va siss? men nu har jag bevisat min oskuld - det var inte jag som snurrade din navelsträng runt halsen meddans du sov!

  /Jessica.


  godnatt siss

  Har varit ett telefonsamtal under One three hill reklamen och massa msn-talks med tvilling idag. Vi kan diskutera i evigheter och fortfarande vara oense, det är nu bevisat. Vi är olika, på alla sätt.

  Fyller ut lite här med att erkänna att jag tjöt till greys anatomy, i slutet. Vem kunde hålla sig?

  /Jessica.

  never say never


  Jessica glömmer tydligen bort att det är jag som är fotografen i familjen vilket betyder att det är jag som har alla hemska kort på henne :D moahhaha.
  Här är vi i danmark på 50 års kalas med vikingatema! Visst är vi bedårande?! (lägg märke till jessicas pose på bilden till höger, modelldrömmarna verkar aldrig försvinna) ;)


  Jag (Jennie) som viking i somras!
  image29
  Jessica som viking i somras!

  nostalgitripp

  Jag & siss hade webbkameran som största intresset för några år sedan. Vi kunde sitta i timmar och trängas på den där jäkla datorstolen och ta massa kort i alla poser. Fula, söta, flummiga, "seriösa", gulliga, hemska.. you name it. Det finns nog en del i arkivet. Numer ägar jag ingen webbkamera, men annars hade den används minst lika flitigt som förr, oja. För det är kul att göra fula grimarser, spara bilderna och titta på dom igen såhär 4-5 år senare!

  image27
  en liten rolig bild på jennie...

  Och en liten snyggare bild på mig. Jag var i alla fall cool.
  image28

  /Jessica.

  Fars dag


  Eftersom varken jag eller Jessica hade möjlighet att vara hos pappa idag så får han en plats i våran blogg.
  Front row! Vi älskar dig! (självklart har vi ringt/sms:at/skickat gulliga elektroniska kort, allt för att ändå försöka visa hur mycket han betyder för oss!)

  image26

  never wanna be without you

  trög tvilling

  YESsica | säger:

  men är du inte nöjd med din tenta?

  Missjeni säger:

  inte sista sidan

  Missjeni säger:

  hade kunnat utforma den mer

  Missjeni säger:

  men fick tidsbrist

  YESsica | säger:

  varför fick du tidsbrist?

  Missjeni säger:

  för det tog lång tid med frågorna

  YESsica | säger:

  Okej, du kanske ska börja lite tidigare nästa gång då?

  Missjeni säger:

  går inte att börja tidigare

  Missjeni säger:

  den läggs inte ut förrän 08:00

  YESsica | säger:

  men har du lagt ner tillräckligt mycket tid som du borde ha gjort?

  Missjeni säger:

  från 08:00 (då kom den upp på fc:n) till 16:00 (deadline)

  Missjeni säger:

  vad tycker du själv?

  YESsica | säger:

  vadå? hade ni dom timmarna på er bara idag?

  Missjeni säger:

  japp

  YESsica | säger:

  oj

  YESsica | säger:

  se där

  Missjeni säger:

  det är en tenta = prov

  YESsica | säger:

  jahaa...

  YESsica | säger:

  då fattar jag

  Missjeni säger:
  :P

  YESsica | säger:

  vänta en stund nu siss

  Missjeni säger:

  vad?

  YESsica | säger:

  jag ska göra en grej

  YESsica | säger:

  vänta

  Missjeni säger:

  jaha

  Missjeni säger:

  trodde du inte fattade ändå :P

  Tröga eller söta? :P


  Fars dag, ni vet.

  På söndag är det farsgubbens dag. De senaste två åren har jag varit för långt borta för att komma på en fika och lite bullar hos papi -och i år är också jennie det. Stackars papi. Ingen tvilling får han i närheten på sin dag. :(

  Twin, vad ska du ge honom?

  Jag tänkte skicka ett vykort eller något, men det är ju för sent nu. Det blir nog ett gulligt sms och ett telefonsamtal efter det. Smset kan han ju ha kvar i all evighet - det är inte ofta vi är gulliga nämligen ;) Eller jo menar jag. Hela tiden.

  Hur firar ni eran papi på söndag?

  (jennie, har du nån gullig bild på vår papi liggandes någonstans?)

  twin beef

  Jag & siss har en liten beef på gång i våra enskilda bloggar. Hon tycker jag har för mycket otydliga regler i min Veckans Blogg tävling och jag tycker att hon borde läsa reglerna en gång till.

  /Jessica.

  Snygg


  Skönt att du lärde dig en läxa där siss!
  Och just for the record: Det finns inga fula bilder på mig, jag är för snygg för det ;) haha!

  Ett tvillingvad handlar inte heller om att påpeka detaljer! Det handlar om vilket du klarar av det eller inte.

  I love you anyway!
  <3

  hmfr.

  Okej. Okej. OKEJ!
  förlåt då.

  Jag övergår att skriva om det i min blogg . Jag fick för mig att det var något tvillingvad, men okej. Inge mer om min tvåveckors pina här inte.

  Jag tänker leta rätt på den fulaste bilden på jennie så fort jag kommer hem.
  sådetså.

  föresten.
  mycket imponerande att siss ens räknade alla "jag" i mitt inlägg. Men när man tänkte på det så lät det ju himla kul faktiskt. jag? ego? neeeeeeeee. förstår inte vad du pratar om.

  Enough!  Eh OKEJ. Vem förutom jag tycker att den här bloggen börjar mer likna "jessicas överlevnadsblogg" än en tvillingblogg?? Seriöst, tre inlägg om bara detta eviga tjat. Gerej och kom tillbaka till vad den här bloggen egentligen är till för! OSS! Jag menar, hur många gånger skriver hon inte "jag" i inlägget nedanför, jo 12(!!) gånger.
  Du har en egen blogg för sånt snack!

  //En lite smått irriterad tvilling Jennie

  Som straff lägger jag upp denna bild som jag vet Jessica avskyr!
  Så går det när man jävlas med fel person!
  image25

  Den förskräckliga lunchen

  Jag åt den. Omeletten med spenat och tomat. Och jag skulle t.om kunnat tagit bildbevis på det. Jag hade spenat mallan varje tand, i hela käften.
  Men i allt ont finns det någonting gott med sig - jag spydde inte. Och det var inte alls så farligt som jag trodde - tills jag fick smak på det där i mitten av tomaterna. Det där klägget. Fy fan så äckligt. Då la jag ner.

  Men hela omeletten slank ner, bara lite rester av spenat & tomat blev kvar. Jag förtjänar någonting stort.

  Min kollega tycker jag är rolig
  som lagar en maträtt som jag inte tycker om
  och som jag dessutom har lagt pengar på.


  Jag vet.
  Sjukt är det.

  /Jessica.

  På fikarasten

  Man märker ganska tydligt vilka rutiner man lever i. I över ett år har vi fått knäckemacka med ost på fikarasten vid tio på jobbet. Och man tar gärna maffiga bitar av knäckemackan. Det är en sån där stor rund som man får bryta av ifrån. Alla försöker smyga med att ta den största biten.
  Idag är inget undantag mot dom rutinerna - bortsett från att jag lever mitt nyttiga liv då. 

  Kom på mig själv när jag hade skurit en fin ostbit och helt plötsligt fattade vad jag gjorde. Nej! Ost! Första sekunden tänkte jag stoppa den i munnen för att lixom bli av med den, men kom ju på att den kan ju lika gärna ligga på mackan då. Så, nästa sekund agerade jag fort och slängde den i papperskorgen! Ost över 10% fett är förbjudet i mitt tvåveckors schema. nämligen. Speciellt sådär spontant.

  Det är verkligen mycket nytt i det här projektet men lite svart kaffe blev det ändå som jag håller på att slurka upp nu.

  /Jessica.

  Gröt till frukost för första gången i hela mitt liv

  Idag är andra dagen på mitt nyttiga liv och gröt stod på frukostmenyn. 3 dl havregrynsgröt med skivade bananer och 1dl minimjölk. och ett kokt ägg på det - höll jag på att glömma. det var mums. faktiskt. Men gröt är inte något som jag någonsin har ställt mig och kokat upp på morgonen.

  Diskhögen växte lika snabbt som den försvann igår. Eftersom jag får laga mat två gånger per dag (som också är väldigt sällsynt) så blir det massa stekpannor och tallrikar på ett kick som vill bli rena fortare än vad jag vill.

  Något som jag sitter och bäver inför idag är min lunch. Omelett i all ära - men med spenat och tomat är det inte särskilt lockande. Usch, jag tänker rulla ihop det som en pannkaka, blunda, hålla för näsan och tugga.
  Man skulle ha en filmkamera nära till hands också.

  /Jessica.

  mat

  Missjeni säger:

  vad ska jag laga för mat?

  YESsica | säger:

  vet inte

  Missjeni säger:

  nudelsoppa kanske

  Missjeni säger:

  det är gott

  YESsica | säger:

  ja det är gott

  Missjeni säger:

  godare än bara nudlar

  YESsica | säger:

  hihi

  YESsica | säger:

  vad är de för skillnad?

  Missjeni säger:

  det är soppa

  YESsica | säger:

  ahaa...

  Missjeni säger:

  blir ju så klibbigt annars

  Missjeni säger:

  och så är det ju såklart mindre bitar

  Missjeni säger:

  smakar lite som den där stjärnsoppan

  Missjeni säger:

  kommer du ihåg?

  YESsica | säger:

  jag kommer ihåg

  Missjeni säger:

  jag med

  Stjärnsoppan var alltså en soppa med pyttesmå pastastjärnor som mamma alltid gjorde när vi var sjuka eller hade ont i halsen.
  Kalasgod! Nu vet jag inte riktigt vart man kan köpa den. Någon som vet vad jag snackar om och vet något ställe där den finns??


  one done, thirteen left to go

  åh. jag hade skrivit massor om hur jag lidit idag och så bara POFF, råkar jag komma åt fel knapp och allt är borta. KUL!

  Så nu får ni inte veta.
  Men jag hade det tufft med mina matkassar påvägen hem från willys, kan man lugnt påstå. Och jag har varit hungrig, och jag har svettats och jag har svurit och jag har ont i axlar och armar. Till vilken nytta? Ärtsoppa? Bläääääääää.

  Men jag har precis klarat av första dagen av detta hemska påhitt! (minst 100ggr har jag tänkt lägga ner, bara idag)
  Dagens middag som nyss hamnat i min mage var fullkorns spagetti och mager köttfärs med en morot på sidan av. mellanmålet idag var en näve valnötter & russin, by the way.

  Det var en bra start på det här, bara god mat. Imorgon blir det redan värre och jag tycker ärligt talat synd om alla ni som väntat på detta ögonblick i en evighet men inte kan närvara: jag ska äta tomat.

  siss, vi kan väl byta din bild mot min?
  image24
  Okej - nu syns inte allt det äckliga, men tro mig - det finns där.

  En dag avklarad - tretton mer till målet.

  /Jessica.

  Okej, pepp va de

  Här syster, här kommer lite pepp till ditt nyttiga liv! :D

  image22

  Själv har jag ätit chips och salta pinnar idag :D Har du?
  (och ja, knäckemacka är ju inte direkt onyttigt twin, du ska inte dö ju.)

  Så det så.

  Jag tog en jäkla knäckemacka, utan ost. Ja va fan. Det är meningen att jag ska bli pigg, inte död.  Hade hungrat ihjäl om jag inte ätit något mellan där. En kopp svart kaffe blev det också. Det går bra enligt receptet också. Skönt. Utan kaffe klarar jag inte en jobbdag.

  Har precis ätit min kycklingsallad. Grillad kyckling med fullkornspasta från affären tvärs över gatan. Inhandlade mitt mellanmål samtidigt och gick förbi godishyllorna. Men det var inge farligt. Hade inget måste-ha-begär efter något snask faktiskt, jag hade ju mina russin och valnötter i handen.

  Det som kommer bli jobbigt är att jag måste gå och handla sen. Själv. Det är tråkigt.

  Chefen fick syn på mina nyttiga inköp och höjde en smula på ögonbrynet.
  Ja, jag har börjat mitt nyttiga liv nu. Nyttig mat, träning och sånt.
  Bra sa han.
  Ja, nu gäller det bara att hålla det också, sa jag.
  Ska jag fråga hur det går nästa vecka? frågade han och flinade.
  Fråga imorgon. Svarade jag.

  /Jessica.

  Första dagen på vadet

  härligt att tvilling är så peppande. vilket stöd. tack.

  Jag har alltså vaknat upp till den här starten och jag börjar redan fundera på om det är värt det. Varför inte bara försöka på sin egen väg? Öh, eh okej. jag vet svaret. Redan provat, redan misslyckat.

  Så, jag kör väl så det ryker då. Min frukost idag kl 06.00 var 2dl mellanyoghurt och 1dl musli. helt enligt receptet. Det kanske bara var jag som inbillade mig, men det var halväckligt. Kanske var yoghurtens fel, som jag köpte på tattarbutiken. Jag menar, tattarbutiken - namnet säger väl allt. (den heter såklart inte så, förutom i min egen hjärna)

  Enligt receptet ska jag inte äta någonting nu förrän lunch. Va fan. Jag är redan hungrig. Jag brukar ta en frukt vid 9 snåret och en knäckemacka med ost vid fikat kl 10. Nu har jag bara ett glas vatten till hands. Fan. ska jag inte ens få äta en knäckemacka vid tio?  Jo, det borde jag få. Utan osten. Eller hur? 

  Jag kan väl inte gå hungrig fram tills 12.00? Måste kolla vad receptet säger igen. Om det står något om frukter.

  Men siss, en knäckemacka - det är väl inte fusk?

  /Jessica.

  natti siss


  Jag har inte pratat så mycket med min syster i helgen. Idag blev det bara en kortis.
  Jag antar att hon sover nu, förmodligen drömmer hon om choklad, chips, salta pinnar, glass, ett glas vitt och en cigg på det; allt som hon inte får äta på två veckor med start imorgon:P

  Så godnatt syster, hoppas du sover gott och drömmer (socker)söta drömmar ;)
  vad drömmer du om?

  Tvillingvadet börjar!

  image21

  Okej.
  Imorgon är det alltså dags för mitt "nya" liv. Det där lite mer nyttigare livet. Efter det där receptet som jag hittade i tidningen SOLO. Där den där Näringsfysiologen Fredrik Paulún ger sina smarta tips och sitt smarta recept som är på en två veckors period. Den där superdieten som faktiskt fungerar! (ja jo, vi får väl se) Där jag helt ska utesluta all typ av godis, glass, kakor, snacks, alkohol och tobak. Det där jennie, my dear siss, trodde det skulle bli plättlätt för mig att avstå från godiset. Det där ni även fick slå vad om, om jag klarar det eller inte.


  Det där börjar alltså imorgon.
   


  Och såhär laddar jag upp inför det.


  Alltså - är jag taggad?
  Nej.

  Wish me luck!


  /Jessica.

  20-års partaj


  Sista födelsedagen vi firade tillsammans :) Fan va kul det var, 20 år men yngre än någonsin!! :D  I miss it

  image17

  //Jennie

  oh well  Vill systern förstöra det roliga så visst. :P Allt det där är inget annat än ursäkter och bortförklaringar :P So what.
  Upp till bevis nu! :)

  Betta på om hon klarar sig utan godis och dylikt inte på vad hon ska äta, för det skiter väl vi i, så länge det inte innehåller socker! Right? Kör så det ryker!

  vill ni slå vad?


  hihi visst är hon söt, min tvilling. (syftar på inlägget nedan)
  Ingen älskar den tjejen mer än jag! :)

  Men okej, jag har en utmaning. Jessica ska hålla en sträng diet, inge godis, alkohol, ciggaretter eller dylikt i två veckor. Nu slog jag vad med henne innan jag hörde hur länge (kort tid) hon hade tänkt hålla på, när jag fick reda på det så tog jag snabbt tillbaka vadet igen eftersom jag anser att det alldeles för lätt.

  Missjeni säger:

  100 kr på att du misslyckas

  YESsica | säger:

  va?

  YESsica | säger:

  du kan inte säga att du inte tror på mig!

  YESsica | säger:

  Du måste pucha mig!!

  YESsica | säger:

  håååå

  Missjeni säger:

  jodå, jag tror dig, men jag litar inte på oddsen

  YESsica | säger:

  hmm okej, men jag kan behöva 100ing så jag är på vadet

  Missjeni säger:

  hur länge ska det vara då?

  Missjeni säger:

  en månad?

  YESsica | säger:

  två veckor

  Missjeni säger:

  meh

  Missjeni säger:

  det är ju ingenting

  Hur många tror att Jessica kommer få det tufft att hålla sina två veckor av "sträng"  diet?
  Inte jag i alla fall :P

  NOTIS IGEN från äldsta systern! 
  Det jennie inte nämnde här av någon anledning var att jag kommer följa ett tvåveckors recept helt enligt en Näringsfysiolog. Från och med måndag börjar jag med receptet som bl.a innehåller mat som jag aldrig ens har smakat eller helt avstått ifrån sen lågstadiet. Visst är det skönt att siss tror att jag klarar det, men plättlätt tror jag inte att det blir. Jag ska avstå från allt godis, chips, kakor, läsk, alkohol och till och med saft med tillsatt socker, träna enligt ett tvåveckors program med kondition och styrka och hör och häpna - jag ska äta tomat.  

  Detta gör jag som sagt för min ryggs skull och hoppas bli piggare som det sägs att man ska bli.
  Jag behöver det. Och så hoppas jag såklart att jag blir lite mer fit for fight. Men det här är framförallt en utmaning till mig själv. Och ingenting annat. Anledningen till att det "bara" är två veckor är att receptet är på två veckor. dah. Och det är en början. Så, jag kände att jag behövde förklara lite mer utförligare så ingen misstolkar det hela.
  Och vill ni betta om hur det går? Ja, varsågod. Jag kommer nog skriva en smula om det varje dag.


  Dont like when your far away, twin.

  Idag har det varit en riktig tråkig dag, så pass att jag har ägnat mig åt att glo på mina egna gamla blogginlägg på självaste lunar. Förstår ni? Visserligen är det skoj att se tillbaka och minnas på hur man var och betedde sig då och framför allt hur man skrev saker. Jag stannade vid ett inlägg från maj 2006. 
  Det var då Jennie hade stuckit iväg till Grekland över sommaren och jag åkt till hallsta för att fira Pess som fyllde år.
   
  "Sitter i det stora röda huset helt ensam. Jag har 8 rum, två toaletter och ett kök för mig själv. Inte ens djuren finns kvar längre. öde
  så gick jag in på jennies rum o sen började jag gråta. fan vad ensamt det är utan henne."

  Vi som alltid suttit ihop, varit nära varandra - var helt plötsligt inte ens i samma land längre. Jag kommer ihåg när jag kom innanför dörren på thulevägen i hallsta, efter att ha sovit hos Pess kvällen innan, hur tomt allting var. Huset som var vant att vara överbefolkat av både djur och människor var helt öde. Ingen var hemma. Jag ställde min resväska i hallen, gick ner till jennies rum, tittade runt på allt det tomma, satte mig ner i sängen och började gråta. Jo, jag ljuger inte. Jag satt för mig själv i syrrans rum och tjöt över att hon inte var där. 

  Jag sov t.o.m i hennes säng för att försöka minska ensamhetskänslan kanske, men nästa morgon blev värre. Det var ingen som kom och hoppade på mig och tjatade om äggröra.

  Idag är vi långt ifrån varandra igen, men kanske har man vant sig lite grann.
  Vi är i alla fall i samma land.

  RSS 2.0