Tvillingarnas valborgminnen

Det är precis i såna här stunder man vill tillbaka till hallsta och alla vännerna. Jag sitter ännu hemma i lägenheten och trycker. Efter ett tiotal sms och samtal står planerna fortfarande på noll. Ingen vet någonting. Annat är det i hallsta. Jag har en inbjudan till en lokalfest, även fast jag inte ens bor där längre. Och jag har mina bästa vänner som ska fortsätta följa valborgstraditionerna genom att ta sig till qvarn. Fan, jag vill också till qvarn. Med dom. Bästa valborgsfirandet som jag minns från hallsta var förfesten hos Monkey. Alla dom bästa var där och sol var det också. Grillning och poker på hans altan, bara massa skratt och sen åkte jag med grabbgänget till qvarn. Århundrades valborgsfest, allt var klockrent! Från början till slut. Ja, som sagt. Ibland saknar man hallsta något sjukt mycket. Typiskt.

Siss bästa valborgsminne från hallsta? Det får hon skriva ner när hon ser det här.

/Jessica

favoriserar du?

Jag blev helt chockad när jag klev in här. 7 kommentarer på det inlägget som Jessica skrev nedanför! 7 stycken!!! Vad fick jag i mina inlägg? en liten pytte... och den var från Jessica. Hmpf. Är det så att ni kära, underbara läsare tycker om tvillingen Jessica mest? Och om så är fallet..... är ni mutbara? Alla läsare som går över till min sida får varsin vacker röd ros. Are you with me?

image78
foto: Jennie




///Jennie

Visste ni att....

.... ingen av oss är vänsterhänt, men att jag äter med gaffeln i höger hand? Jag och Kael satt nyss och åt då han plötsligt frågade om jag alltid har ätit "sådär". Jag fattar givetvis inte direkt vad han syftar på då jag tycker att jag äter normalt. Men när han säger "ja, med höger hand?" så går hissen ända upp för mig. Både det och att det faktiskt tog honom 10månader att komma på det. 10mån, det är ganska många måltider tillsammans så man undrar ju vem som är korkad av oss egentligen. Jag som äter onormalt eller han som inte sett det förrän nu?

Måste ju då tillägga här att jag alltid har ätit med höger hand, det var nog något jag kom på själv när jag var liten och att ha gaffeln i vänster hand känns väldigt konstigt för mig. Typ obehagligt.

/Jessica.

Spara och slösa

När det kommer till kritan så är vi inte så lika ändå. Vi har tagit upp några skillnader tidigare i bloggen och jag har nu kommit på en till! Jessica shoppar loss varje månad och har alltid något nytt, snyggt och fräscht på sig när vi ses. Själv är jag mer sparsam med mina pengar och sparar till framtida ändamål. Såsom... mat...... och.... toalettpapper.... Emanuels kläder är sköna dom också...

image77

//Jennie

godisråttor

Som små älskade vi godis, vem gör inte det? Som stora älskar vi godis fortfarande (vem gör inte det?!). Igår var jag och handlade mat och fick syn på klubbor som jag alltid åt när jag var yngre. Jessica också, men hon minns inte vilka jag pratade om när jag försökte förklara för henne. Så jag hoppas att detta friskar upp minnet på dig syster! För dom är ju så goda!

image76

//Jennie

Visste ni att...

... ingen av oss kan vissla. Och när vi försökte lära oss som små började vi grina för att det inte gick. Alla andra kunde ju, utom vi. Men det är ju tur att båda är värdelösa på det i alla fall - så att man inte blev ensam mobbad. Men lite skämmigt blev det på dom där lekarna vi hade på gymnasiet när man skulle äta massa kex och sen vissla, gissa vems lag som kom sist.

/Jessica.

Tvillingarnas fest!

Ja, det var synd att vi inte bodde ihop. Men den stunden vi fick tillsammans i helgen var klockren! Vi kanske ska dra en summering från festen i fredags för er nyfikna :P Det var hur kul som helst, hela kvällen. Även om vi bara till en början satt och snackade och drev med varandra :D Vi fick ju såklart lite presenter från våra underbara vänner, och även om det är lättast att köpa samma lika till båda så fick vi några olika saker också så jennie får dra sina presenter när hon ser det här , if she wants to :P

Jag fick i alla fall mariekex som tog slut rätt fort, världens finaste armband från hurtis! Ett bajsgosedjur, som alltså skulle föreställa bajs och hette bajs. En hello kitty klubba (fortfarande inte uppäten), såna där serpentiner, kanske de heter? Hm, ja massa löjligt roliga grejer från tuna grabbarna - såklart ;D två flaskor vin och en vinkaraff fick jag också som kom väl till användning redan då! Haha.

Hade en vinbox till kvällen i ära med ungefär 2liter vin kvar enligt min chansning bara. Men jag hann bara fylla på en gång innan den helt plötsligt började läcka och spruta ut vin från alla hörn och kanter! Haha, jag fick paniiiik. Mitt viiiiin! Alkoholmissbruk! Men marie kom som en räddare i nöden och höll upp boxen samtidigt som jag och ica letade igenom alla skåp efter någon stor skål, som skulle rymma 2liter. Hittade tillslut en bålskål typ, efter att ha tagit fram kastruller, saftbehållare etc :P och hällde över allt däri. Så fick jag gömma den stora skålen inne i sorvummet så folk inte skulle tro att det bjöd på bål :P Haha! Sen kom ju vinkaraffen som ett rop på hjälp då den skulle rymma 2liter och med hjälp av kiwi hällde vi över vinet i karaffen istället. Så fick jag ha den framför mig, då den inte fick plats i kylskåpet. Och nej, jag drack såklart inte upp allt. Blev över så det räckte till lördagskvällen också.

Efter det kom allt folk ganska snabbt och samtidigt kändes det som. Och vi satt alla i vardagsrummet och överröstade musiken, tog en hejdundrande massa kort, blixtar kom från alla håll. Klockan rann på i väldig fart och vissa vek av lite tidigare. Vi som var kvar började tillslut leka sanning eller konka och fick oss ett förbannat gott skratt då Björn får ordern av mig att knacka på hos grannen och be om en puss, lite gulligt sådär. Sagt och gjort! Efter ett tjugotal ringningar på dörrklockan kom den stackars grannen ut invirad i duntäcket, nyvaken och där står björn och frågar om en puss! haha. Det bästa var ju att man såg hans ansiktsmin då resten av oss stod vid vår dörr och fnittrande sönder oss som små barn. Men grannen var inte den som var den utan han gick såklart med på en puss med ett "äh, va fan!" haha. Jävligt skön kille! Festen rundades så småningom av fram på småtimmarna ute på ballkongen med filtar och folk droppade av en efter en. Vi twins tackar alla som var där och gjorde en suveränt rolig kväll! Same time next year ;)

image75
Observera det finfina armbandet på min arm (jag till höger), det jag fick av hurtisen! I love it!
/Jessica.

hej då tvilling

Den här helgen har jag inte sett min tvilling så mycket som jag skulle velat. Nästa gång måste vi bo under samma tak! det känns bra konstigt när vi inte gör det. det räcker med att vi bor i olika städer, men när vi väl ses, då ska vi ses! *tycka* Men det var super kul att se dig igen tvilling, du är min ängel!

PUSS

//Jennie


Nu drar vi!

Om tio min slutar jag jobbet, tar mitt pick och pack och går mot tågstationen i linköping där jag ska slå död på en och en halvtimme innan tåget går. Blir att köpa ett gäng tidningar, en smörgås och lite godis och förbereda mig för att sitta i två timmar och 30min på tåget. Hoppas på att inga störiga ungar, överparfymerade damer eller allmänt jobbiga personer kommer störa allt för mycket. Jennie är nog på G vid den tiden då också. Vid två tiden. Ja, ses gör vi i västerås vid sjusnåret. Hon coh jag och en grupp vänner. Träffar vi dig där också?

/Jessica.

Mot hemstaden!

Biljetten är bokad. Imorgon 14.05 lämar jag linköping och styr kosan mot västerås! Jennie har ju en liiite längre resa än mig, men vi kommer mötas på festen. För jo, festen är ju imorgon. Vår födelsedagsfest med de vi känt längst och som känner oss bäst. Och det ska bli så kul! Jennie ska bo hos pappa över helgen i västerås, men när jag frågade om jag också fick bo där fick jag ett nej. Tackdå :( Först till kvarn var de visst som gällde då papi inte har rum förr oss båda -och det är ju förståligt. Vi som tar så mycket plats lixom ;p Men jag fick bo hos kookie i alla fall =) Så jag slipper någon parkbänk. Tack kookie! =)

Men det är ju såklart lite tråkigt och det kommer säkert kännas väldigt konstigt att inte vara under samma tak som tvilling -fast vi är i samma stad. Vi är ju vana att ses 24/7 när vi är hemma, men nu. Nu ska vi inte det. Så vi kommer inte ses lika mycket. Det känns skumt. Visserligen ses vi fredagkväll och lördag f.m men det blir nog det tror jag. För på lördagkvällen har jag och kookie planer på att besöka köping! Haha, ja köping blir det. Aldrig varit där längre än vad det tar att åka igenom förut ;) Men det blir säkert lolit! Vad jennie har för planer vet jag inte. Men det blir säkert bra!

/Jessica.

Visste ni att....

.. min största fobi är spindlar? Och att den fobin förmodligen kommer bli min död. Det spelar ingen roll om det är godisspindlar, leksaksspindlar, människohänder eller små, små, pytte små  svarta prickar med ben. Jag är lika rädd oavsett. Och jennie vet om det. På en tjejkväll för länge sen (vi kanske var 14-15år?) satt vi alla tjejer och väntade på tårta och fika. Vi firade en tjejkompis såklart. Och i den väntan upptäcker jag i ögonvrån en leksaksspindel på golvet. Ja, jag ser att den inte är riktig på grund av att den är stor som ett hus, ungefär. Men jag blir illa till mods ändå och ber första bästa kompis ta bort den, som också vilket gör det. Men på något sätt hamnar den i jennies händer, som sitter mitt emot mig. Hon viskar elakt till sina bordskompisar "kolla nu" och sen när jag tror allt allt är frid och fröjd kommer en megastor spindel flygandes rakt emot mig och hamnar mitt i knät!!! Försvarsreflexerna slås på omdelbart då jag flyger rakt upp ur stolen och skriker av rädsla som den lilla tjej jag var! När chocken lagt sig 1sek senare börjar alla andra garva, och jag börjar till och med grina! haha, eller grina/garva, helt förstörd var jag i alla fall med hjärtat i halsgropen . Ett trauma som har gett mig men för livet.

Inte undra på att spindelfobin bara blir värre och värre.

/Jessica.

only 4 days left

Sen är det dags för tvillingarnas födelsedagsfest i hallsta/västerås! Vi har nu hittat en plats för vår fest (tack snälla söta rara love) så ni inbjudna som av någon okänd anledning ännu inte fått reda på det -hojta till! Ser fram emot festen hur mycket som helst, träffa alla dom där puckona igen, samlade. Ja, det blir klockrent.

image74

/Jessica.

Nepp

Jag är inte bakis idag. Har varit aktiv och varit ute och gått långpromenad och umgåtts med Emanuel hela dagen. Så ingen baksmälla här inte.

(tror inte jag har några bilder från min fest förra året)

//jennie

Ena tvillingen festar

Här sitter jag och mår underbart! Medan jennie säkerligen är bakis, muhaha. Hon hade lite festligheter för sig igår där uppe i sundsvall har jag hört. Jag däremot sparar firandes som tidigare nämnt och hade en lugn fredagskväll i linköping igår. Så jag hoppas att siss mår riktigt kasst idag så att jag slipper känna att jag missade något eller så. haha ;P Så ja, idag är vi alltså en tvilling som är bakis, och en tvilling som inte är bakis. Så vi är inte alltid precis likadana. Nästa lördag däremot ligger vi nog nerslagna på soffan båda två.

/Jessica.

Planering på schemat

Ja, det är full planering till vår gemesamma födelsedags fest som kommer ske i hemstaden nästa helg! Eller ja, full planering var väl att överdriva, men vi försöker i alla fall. Det är ju så att vår mor har hyrt ut vårt hus i hallsta så i princip har vi ingenstans att ha festen för tillfället, men sånt brukar ordna upp sig ;P Vi är öppna för erbjudanden och förslag. haha =) Det bästa vore om jag fick min idé uppfylld att vara utomhus hela kvällen och grilla och spela kubb och sånt kul! Men då måste man också ha vädret på sin sida såklart. Det ska bli kul att ha gemensam fest igen i alla fall, sist vi hade det var när vi fyllde 20år. Förra året fick vi sprida ut oss då jag inte kunde åka hem på själva födelsedags-helgen. Men i år så! I år blir det sjukt party! Så ni hallstabor som kanske känner er manade att låna ut en lägenhet eller två nästa helg kan ju hojta till ;) haha.


image73
Den mest klockrena bilden från min maskeradfest förra året!


(Siss, slänger du in en bild från din fest förra året?)

/Jessica


nu är det slut.

Det är över nu. Vår dag är som bortblåst och världen rullar på vidare. Nästan som om ingenting har hänt, det ogillar vi -så det är därför vi tänker fira resten av månaden! ha. Vad trodde ni? Att vi var dumma som flyttade till olika städer? Nej, nej. Vi har ju planerat det noggrant såklart just för såna här tillfällen som till exempel födelsedagar. Man skaffar nya kompisar i de nya städerna = firandes med tårta och kaffe i nya staden med dom på den aktuella födelsedagen. Man har kvar sina gamla nära vänner i hallsta = åka hem och fira med dom där och så tillsist har jag dragit ut på festen här i norrköping också som kommer äga rum den 26e april hos mig =dubbelt firandes i norrköping! Ha. Inte är man så dum att man låter en födelsedag ta slut bara efter en dag, nej. Här ska det firas hela månaden ut! Ja, vi blir ju bara 22 en gång i livet.

/Jessica.

vi två

Till mitt försvar om att Jessica hann skicka sms först så måste jag ju säga att jag faktiskt låg och sov. Jag är ju ledig idag.... För två år sedan var det den sista dagen vi firade våran födelsedag tillsammans, bilden nedanför är från den dagen. Jag hoppas att du får en underbar dag siss även om jag hade velat att du skulle varit med mig och firat så som vi gjort det första 20 åren. Men vi ska ju faktiskt fira när vi kommer till hallsta också. Den 18-20:e april är det inte längre säkert att befinna sig inom västerås- hallsta. För då är vi där!! Moaha!


image71

/Jennie.

Nu är vi äldre!

Idag är det vår dag! Tvillingarna Johansson blir 22år. Jösses, undrar när vi ska bli äldre till sinnet också, och inte bara på pappret :P Eftersom att vår gamla tradition som vi hade då vi bodde under samma tak (turas om och göra frukost på sängen åt varandra) inte går så smidigt när vi bor flera mil ifrån varandra passade jag i alla fall på att skicka sms först! :P

"Grattis bästa tvilling! Hoppas att du får en lika bra dag som jag vill att man ska bli! Jag älskar dig! PUSS" 

och kära tvilling svarade:

"Grattis själv bästa tvilling *sjunga* :) jag älskar dig mest!"

naw. Visst är vi för söta ibland? :0)

Igår var det fullt upp med förberedelser. Jag och Kael storstädade/rensade min lägenhet men blev ändå inte helt klara. Blir att snabb-städa innan gästerna kommer efter jobbet. Massa gott fika inhandlades också såklart! Sen låg jag och var helt död resten av kvällen och hade nog lite födelsedags-ångest. Att jag skulle bli bortglömd och sitta själv med tårtan eller så . haha. Får hoppas att det inte händer, vore ju för tragiskt.

Vad hade siss för sig igår? Och vad händer idag? Jag vet ju faktiskt inte, då vi inte pratade nått igår, alls. Vad skumt det är att inte fira med sin andra halva, ja. Riktigt, riktigt trist. Det är ju såna här dagar man ska vara tillsammans, och det är såna här dagar man saknar henne som mest.

/Jessica.

En glader och en trötter.

Jag är så trött att jag skulle kunna sova bort hela den här söndagen. Har nyss kvicknat till efter en tupplur och tvingat mig upp enbart för att det känns helt fel att sova bort dagen. Även om det är det enda vettiga som snurrar runt i huvudet på mig nu. Siss däremot, hon är pigg och glad på msn idag och har börjat planera vår födelsedags fest i hallsta hur bra som helst, medan jag knappt ens orkar säga hur bra jag tycker det låter. Så - bilderna nedanför visar nog vårt rätta jag idag. Fast att vara seg dagen efter var ju ändå mycket trevligare i Grekland, än här.

Jag en dagen efter i grekland sommaren 06
image70
Jennie dagen efter - samma dag i grekland sommaren 06. 

/Jessica 

mer än så behövs inte

Jennie säger:

hej syster
YESsica | säger:hej yster

Jennie säger:

hur mår du?

YESsica | säger:

jag mår bra, hur mår du?

Jennie säger:

Jag mår bra

.............. (lång tystnad)


mer än så behöver vi inte veta... :P


Visste ni att...

.. vi brukade byta pojkvänner när vi var små? Det var hur smidigt som helst. När man tröttnat på sin kille, tog den andra tvillingen över. Ja, för killarnas del spelade det ju ingen större roll vem dom var med ;P haha. Minns speciellt två killar som vi redan hade bestämt med när vi blev ihop att vi skulle turas om varannan vecka. Men sen när bytesdagen kom ville inte jennie byta sin kille mot min och jag blev hur tjurig som helst! Haha! Det var kanske det som gjorde att vi slutade med den förmånen ;P

/Jessica.

Snart är vi äldre!

Utifall någon av okänd anledning skulle ha glömt bort det vill jag bara påminna er om att vi fyller år om en vecka! Nästa tisdag, tisdag den 8 april, är det som gäller! Så var beredda med era mobiltelefoner och tangentbord för fy sjutton vad vi förväntar oss ett hel drös med grattis sms och internethälsningar. bara så att ni vet, gör oss inte besvikna nu. Ha-ha. Kan tänka mig att speciellt Joel kommer bojkotta vår födelsedag nu -bara för jag skriver det här -så vi ska sitta där ensamma och övergivna. Det är joeli det, i ett nötskal.

Ni visste väl föresten att jag och jennie var planerade att bli två stora april skämt? Men det ville vi inte direkt tacka ja till, så vi stannade kvar där inne i varma magen 7 dagar extra bara för att jävlas tillbaka lite.

/Jessica.

slött

Bloggen har varit igång igen sedan imorse men ingen av oss tvillingar har tagit oss tid att uppdatera våran gemensamma, den coolaste bloggen än. Förrän nu. Jag vet, jag är bra duktig. Men vi kan ju faktiskt ha haft fullt upp med att uppdatera våra egna bloggar också. Tänkt pådet? Nä, kika in där och läs istället för idag då så återkommer vi imorgon... kanske..

//Jennie och Jessica

RSS 2.0