5 skäl att dricka kaffe, twin.

Ja, hon har ännu inte fattat poängen, den där Jennie. Som smuttar på sitt té fortfarande.

Så här ger jag henne 5 skäl till att joina vuxen gänget och dricka kaffe!

1. Smärtlindrare

Genom att dricka kaffe innan träning minskar muskelsmärtan och träningsvärken avsevärt bättre än om du tar en värktablett. Detta visar en undersökning som nyligen genomfördes vid University of Georgia i USA

2. Prestationshöjare
Koffein kan fördröja uttröttningen vid träning med upp till 60%. Det visar en undersökning nyligen gjord vid Institute of Sport i Canberra, Australien.
Undersökningen påstår att ämnen i koffein gör att musklerna använder fett som energi istället för kolhydratförråden, vilket resulterar i bättre uthållighet.

3. Bra för hälsan
Ett team tyska forskare som upptäckt en kraftfull antioxidant i kaffe har visat att kaffeintag kan öka skyddet mot tarmcancer.
Resultat från en annan stor studie på över 51 tusen personer visar att tre koppar kaffe per dag kan minska risken att dö av skrumplever.
Och att dricka fler än 5 koppar per dag ska mer än halvera risken för diabetes Typ-2

4. Fettförbrännare
När du dricker kaffe frigörs fettdroppar från fettcellerna och vid fettförbrännande träning ses detta som positivt då det blir lättare att förbränna fettet.

5. Uppiggande
Sist men inte minst, den vanligaste och mest kända anledningen till att de allra flesta dagligen dricker kaffe. Det är uppiggande då det innehåller koffein vilket är ett uppiggande ämne som stimulerar det centrala nervsystemet. De flesta av oss dricker gärna på morgonen då den uppiggande effekten behövs som mest. Andra låter bli att dricka sent på kvällen eftersom de upplever att de får svårt att sova.

Nå, har du ändrat dig ännu, siss? =P

image56
/Jessica.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0