Did you know?

.. att jennie var den som fick körkort först av oss två, fast jag började före henne, jo det vill jag minnas att jag gjorde. Klarade teorin före henne också, så jag hade mitt lilla försprång och vi slogs väl lite om vem som skulle få övningsköra med mami när hon väl hade tid att köra med oss. Men så flyttade jag till norrköping och jennie fick eld i röven eller något, plötsligt var teorin avklarad och uppkörningen bokad. Lite, pyttelite, hoppades jag nog på att hon skulle kugga :P men såklart blev jag superglad för hennes skull i alla fall när hon stolt skickade den här bilden till mig. Och ja, avundsjuk var jag också. Så, efter 5 teoriprov (2st godkända, 1år gick plötsligt för fort att jag fick göra om och blabla) och en uppkörning hade jag också mitt körkort i handen. Den 2 januari 2007 för att vara exakt. Eller? haha. =) Jennie tog sitt i november/december 2006, har jag rätt siss? Så jättemycket efter var jag ju inte. Men hon var snäppet bättre, jag erkänner. Nu har jag inte kört bil på typ ett år, har ju ingen bil :( så jag tycker synd om den som åker med mig nästa gång ;D

visste du att....

... vi är samlare bägga två. Fast vi samlar på helt olika saker. När vi var små hade vi gemensamt intresse på att samla på dessa konstiga saker man kunde tänka sig. Vi hade väskor fulla med kapsyler, nyckelringar fulla med flärpar (såna som sitter på burkar som man öppnar med) och i dagsläget då? Jo, Jessica har fastnat i ringträsket och jag själv har fastnat i halsbandsträsket. Jag vet inte när vi började gå skilda håll och samla på olika saker. Men så är det alltså idag.

image84

foto: Jessica och Jennie
redigering: Jennie


//Jennie

Visste ni att..

.. vi har ett par riktigt knak-kroppar? Fast vi turas om att ha knak-problem. När vi var mindre så var det jennie som hade något märkligt på gång med hennes knän. Hon kunde ligga på rygg och bara böja benet upp och ner och det knakade vid varje böjning. Som ett klick, eller hopp sådär. Att något hoppade snett lixom. Nu vet jag inte hur det står till med hennes knän/knäskålar men istället är det då min kropp som har pajjat. Min rygg/nacke axlar och till och med höftbenet knakar så fort jag rör mig. Så fort jag drar bak axlarna - där som ska vara - så knakar det till, rullande ljud också, alltså inte bara ett knak utan knakknakknakknakknak -högljutt. Det är resultatet av dålig hållning och för mycket sittandes framför datorn, ja. Jag vet. Men jag gjorde ingenting åt det förrän det kom, och nu känns det ju som att det kommer vara där resten av livet. Att min kropp kommer vara paj för resten av livet. Att jag kommer sluta som en knakande quasimodakopia.

/Jessica.

Kärlek siss, kärlek.

Okej, man ringer inte till någon mitt i natten sådär som jag gjorde till siss i lördagsnatt. Jag visste ju att hon förmodligen skulle ligga och sova. Men, men. Jag saknar ju henne. Lite omedvetet klockan ett på natten då jag tydligen inte kunde väntat till dagen efter. Det var lixom inget viktigt heller. Vi har hörts av en hel del den här helgen, och det är nog för att jag känner att jag verkligen behöver henne nu. Saknaden blir sådär enorm ibland, den finns alltid där. Men nu är den som störst. Och då kanske det händer att jag plingelingar vid lite o-bra tillfällen. Förlåt siss. Jag saknar ju bara dig.

/Jessica.

väck inte den björn som sover

Jag trodde vi var överens om den biten. Väck inte den björn som sover. Inatt 00:45 för att vara exakt ringer min telefon och jag som ligger och sover undrar om det är brandalarmet som gått igång. När jag upptäcker att det är min mobil som tjuter och ser ett okänt nummer svarar jag lite tyst och får höra i andra änden: "HEEEEEEEEEEEEEEEJ DET ÄR JAAAAAAAAAAAAAAAG". ja... vem annars tänkte jag. Min kära (?) tvillingsyster verkar inte ha någon koll på vad klockan är och antar att man ska studsa ur sängen när hon ringer. "jag ligger och sover" försöker jag vänligt och får som svar. "Jaha... oj, förlåt" Vid det här läget tycker man att hon borde lägga på men nej, det gör hon inte utan fortsätter. När jag upptäcker att hon inte vill något viktigt utan hellre fnissar och försöker få fram ord till meningar med dom i bakrunden så går mitt tålamod över och hon får verkligen valuta för talesättet "väck inte den björn som sover" Ilsket skriker jag i luren att jag faktiskt ligger och sover och ska upp tidigt varefter jag slänger på luren. Vänder mig med ryggen mot telefonen och somnar om.

När jag vaknade tänkte jag såklart hämnas och ringde till henne klockan 8. Tror ni hon svarar? Såklart inte. Men hämnden är ljuv och när hon minst anar det........


//Morgonpigg björn a.k.a Jennie


fattiga tvillingar

Jag skulle göra en god gärning igår när jag ringde min syster och pratade lite allmänt. Hon ville ha godis men fick inte ut några pengar och insåg att hon nog inte hade pengar på kortet. Så jag erbjöd mig att lägga över en hundring till henne. När jag kollade mitt konto så inser jag snabbt att det inte finns några pengar där heller. Attans. Inte nog med att vi är tvillingar, utan vi är fattiga samtidigt också.

//Jennie


Tvillingarna i telefonen

Jag ringde min tvilling igår, för att kolla lite om hon levde. Hon levde. Vi börjar alltid våra telefonsamtal på samma sätt:

-hej
-hej
-heeeej
-heeeeeej
-hej
-hej,
-heeeeeej
-heeeeeeeeeeeeeeeeeeej
-det är jag,
-jaha. hej.
-hej

Ja, nått sånt är det i alla fall. Det är väl mest för att vi bara ringer fast vi inte vet vad vi ska säga, så drar vi ut på tiden genom att säga hej tills någon kommer på nått att pratat om. Det var hon som gjorde det och sen fick man inte tyst på henne istället :P. Hon pratade på om den lilla hunden som emanuels familj skaffat sig och om hennes värstingjobb i sommar. Lite smått avundsjuk är jag allt, ja. På jobbet alltså. Fast å andra sidan får ju jag semester. Men lönen skulle vi kunna byta, schyssta?

/Jessica.

Har jag en tvillingsyster?

Jennie påstår ju det i inlägget under, att jag har en tvillingsyster. Men jag har inte sett/hört röken av någon tvilling på hela helgen. Where are you? Tur är väl att vi har den här gemensamma bloggen tillsammans, så att man får ett livstecken då och då från henne. Den där saken långt uppe i norr. Ja, hon är alldeles för långt bort och gömmer sig alldeles för ofta i skolan eller utomhus i det där kalla sundsvall. Så, sluta gå i skolan, sluta fota och kom hit och visa dig unge!

Det skulle vara det ultimata. För det är ju din tur siss att komma och hälsa på mig. Ja, det är själva poängen i det här inlägget. Jag vill ha ett besök av dig min kära tvilling! 

/Jessica.

vadå jag?!

Låt mig citera Jessicas sista mening i inlägget nedanför detta.

"Dessa två bilder längst ner är från min maskeradfest i hallsta när jag fyllde år förra året."

Visserligen var det hennes maskeradfest men jag undrar om Jessica har glömt bort att hon faktiskt har en tvilling och det är inte bara hon som fyller år.... fast ja, hon är ju blondin så man kan ju inte kräva allt för mycket. Någon kanske borde påminna henne om att det finns en halva till?

Jessica. Här är du och din tvillingsyster!!
image83
foto: Jennie


//Jennie

En riktig linslus!

Haha, inte visste jag att det fanns vissa personer som var riktiga linslusar bland vår vänskapskrets. Men det är svårt att ljuga när det finns bildbevis ;P Vår vän kenny gillar tydligen att vara med på kort, bara det att ingen annan märker det ;D Haha, finn ett fel på dom här bilderna :D
image80
Jag, hurtis och marie har hur kul som helst under en hemmafest hos monkey för kanske 4 år sen?

image81
Ica sitter och är så fin, så fin helt ovetandes om att någonting i vänstra hörnet pajjar bilden ;D haha.

image82
Ica och jennie syns lite till höger. Vet inte vad det är för skräp som kommit på bild längst till vänster ;D Dessa två bilder längst ner är från min maskeradfest i hallsta när jag fyllde år förra året.

/Jessica.

Så var det helg igen

Och helgen ska fyllas med sol och värme enligt SMHI! Vad ska tvillingarna johansson göra då?

Jessica
Fredag: Skutta från jobbet 12.30 och ge sig iväg på picknick med Kael, ligga på någon gräsmatta någonstans i linköping och äta gott, få lite färg och njuta. Ikväll blir det förmodligen rätt lugnt med någon bra eller dålig film på tv.
Lördag: Åka hem till norrköping och planerar att ha en ungefär samma dag som fredagen. Kanske ta ett glas vitt framåt kvällen. Beccadarlin sugen kanske? :P
Söndag: Tvätta, plugga, sola sola sola solaaaa

Jennie:
Fredag: Förmodligen grilla med klassen, annars jobba och leka med Emanuel kanske?
Lördag: jobba, jobba och jobba ute i vimlet också.
Söndag: Jag gissar på jobba :P

/Jessica.
/Jennie

Någon måste ju leva upp till vårt rykte.

Ja, det var ett tag sen nu.  När en riktig korkad kommentar ploppade upp från våra munnar, men igår var det dags för min einstein att komma fram igen. Det som gått så bra ett tag nu. hm, jaja. Det hela hände när jag läste och kommenterade jennies inlägg i hennes blogg igår som löd såhär:

"Sen traskade jag och Zeema ner på stan för att leta efter skor till mig. Det gick sådär. Jag hittade några som det stod "Missjeni" på men det var svårare att hitta någon som satt bra."


Jag kommenterar: Hittade du ett par skor som hette missjeni? haha vad coolt! Du skulle ha köpt dom!

Siss svarar: hahaha, men kära syster. det stod inte BOKSTAVLIGEN missjeni på dom. bara att jag jag passade så bra i dom ;) förstår du? ;D

Jag (skamset): neeeeej hahaha.. åhhhhhhhh.....

Ja vad säger man till sitt försvar? Ones a blondie, always a blondie?
/Jessica.

Jennie uppdaterar

Jennie säger:

hej

YESsica | säger:

heeej

Jennie säger:

vad gör du?

YESsica | säger:

ska lägga in bilder på datorn. och dricker sån där varm kopp

YESsica | säger:

du då?

Jennie säger:

jaha. Jag funderar på om jag ska uppdatera våran blogg kanske

YESsica | säger:

det är på tiden

Jennie säger:

haha ja

Jennie säger:

men jag vet inte vad jag ska skriva

YESsica | säger:

skiv vad sjutton som helst

Så. Nu har jag skrivit något! :D

//Jennie


those where the days.

Jag börjar planera in en hallsta tripp, till midsommar. Det var länge sen jag firade midsommar med vännerna i hallsta och handen på hjärtat så har de utan hallstafolket inte varit så lyckade. Det spelar ingen roll om de skulle spöregna eller om man inte blir så många. Bara det är med dom så kan det inte bli bättre. Jag längtar efter en sån midsommar, då jag får vara med de som betyder allra mest och som varit med allra längst. Pricken över i:et vore om twin också ville följa med då. Jag har inte ens frågat ännu men ska försöka övertala henne om hon inte följer med frivilligt. För, även om man en gång tog beslutet att flytta därifrån så vill man bara att allt ska vara som det var ibland. Midsommar är ett exempel.

/Jessica.

En lördag

Apelsinklyftor och dolly parton på tv i en liten lägenhet någonstans i linköping. Det är den ena tvillingens lördag. Hur det är med den yngre vet jag inte. Men hon är i stockholms trakterna någonstans och ränner tror jag.

/Jessica.

Det är väl inte så ovanligt?

.. att stortån är kortare än den brevid, vad den nu heter. Eller? Jag har fått höra en massa garv genom åren över mina fötter, just för att stortån som ska vara störst, inte är det på mig. Frågade siss också hur det står till med hennes fötter och det är samma visa för henne där! Okej, vi är tvillingar ioförsig men ändå. Sen ser man ju på tv också (även här - visst, det är tv men ändå) att folk upptäcker att sina respektive har liten stortå och bara garvar för att det är ovanligt. Men hallå, är det så ovanligt? Jag tror nog att det är vanligare än vad man tror! Heja oss med korta stortår! Sen att mina tår i allmänt beter sig konstigt, typ att lilltån är blyg för allmänheten och vill gömma sig under sin granne, har inte med saken att göra.
image79
/Jessica.

RSS 2.0